Χρ.Στάικος στη ΔΡΤ 91,5: “Κοινωνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή” (video)

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 11:15

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτοπουλο μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας Χρήστος Στάικος.

Αρχικά μιλώντας για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών “Σε κάθε περίπτωση το 2022 είναι μια προεκλογική χρονιά, μιας που έχει ξεκινήσει η αντίστροφή μέτρηση για τις εκλογές του 2023. Είναι κοινωνική ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στην χώρα και να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα”, ενώ πρόσθεσε: “Ο κ.Μητσοτάκης αρχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο και λόγω της διαχείρισης της πανδημίας και λόγω της ακρίβειας. Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε, πως πρέπει να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη.Ακόμα αναφέρθηκε στις αυξήσεις στο κομμάτι τις ενέργειες και στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να ανακουφιστούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που πλήττονται βάναυσα.

Παράλληλα ανέφερε, πως θα πρέπει να υπάρξει αύξηση κατώτατου μισθού, για να αυξηθεί και η αγοραστική δυνατότητα του κόσμου.

Μιλώντας για την οργάνωση που έχει μέχρι στιγμής το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) και σε τοπικό επίπεδο δήλωσε μεταξύ άλλων: “Γενικότερα δεν είναι ελκυστική η συμμετοχή σε κόμματα και αυτό είναι ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους”, ενώ πρόσθεσε: “Δεν είμαστε σαν κόμμα στάσιμοι. Παρακολουθούμε τις τάσεις. Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τους όρους για να έχουμε ένα κόμμα των μελών. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα πιο ανοιχτό, πιο συμμετοχικό και πιο ελκυστικό κόμμα για την κοινωνία και γι αυτό έχουμε ένα πλέγμα προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση”.

Ο κ.Στάικος αναφέρθηκε και στο θέμα του συνεδρίου, που πήγε πίσω λόγω πανδημίας, αλλά και για τον απολογισμό της κυβερνητικής τους πορείας. “Το συνέδριο θα είναι ένας σταθμός για την περαιτέρω πορεία του κόμματος”, υπογράμμισε. Για την εκλογή προέδρου από την βάση, δήλωσε: “Στο συνέδριο που θα γίνει θα αποφασιστεί αυτό. Θα συζητηθούν αυτές οι λεπτομέρειες. Η εκλογή θα γίνει μετά”.

Ο κ.Στάικος μίλησε ακόμα για τον αγροτικό κόσμο της Αρκαδίας και την στήριξη των ντόπιων προϊόντων, λέγοντας πως πρέπει να γίνει μια ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε βασικό στοιχείο του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, να είναι ο αγροκτηνοτροφικός τομέας.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης ο κ.Σταίκος μίλησε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την εκπροσώπηση του κόμματος στο ΠεΣυ. “Και τα περιφερειακά σχήματα έχουν την αυτονομία τους. Ο συνολικός απολογισμός για όλους θα γίνει όταν έρθει η ώρα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως η παράταξη έχει μια δυναμική και παρεμβαίνει στα θέματα της περιοχής και θα κάνει και την αντιπολίτευση που χρειάζεται, παρουσιάζοντας και τις προτάσεις της για την Πελοπόννησο. Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε πως στην Πελοπόννησο δεν έχουν γίνει πράγματα που αν την έχουν πάει βήματα μπροστά.

Για το εάν θα πάει αυτόνομα ή οχι (θα στηρίξει δηλαδή κάποιον υποψήφιο) ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Τρίπολης, ανέφερε πως δεν είναι κάτι, που αυτή την στιγμή δεν είναι το πρωτεύον.

Για την Μεγαλόπολη δήλωσε: “Εμείς προετοιμάζαμε την επόμενη ημέρα με μια λελογισμένη μετάβαση που θα διαμόρφωνε το νέο παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, χωρίς να την αφήνει ξεκρέμαστη. Ο κ.Μητσοτάκης προχώρησε σε μια βίαιη μετάβαση. Εμείς έχουμε πάρει θέση και βγαίνουμε ανοιχτά και την λέμε, όπως έγινε και στην Μεγαλόπολη και στην Γορτυνία με τις φωτιές. Εμείς παρεμβαίνουμε με προτάσεις στα κρίσιμα ζητήματα της κάθε περιοχής”, ενώ πρόσθεσε: “Επίσης εμείς σε δύσκολες τότε εποχές, δώσαμε περισσότερους πόρους στην Αυτοδιοίκηση για να μπορούν, να γίνουν πράγματα”.

Παράλληλα μίλησε για το θέμα του φυσικού αερίου. “Εμείς έχουμε προτάσεις, που λένε πως πρέπει να αξιοποιηθούν όλα, αλλά το κρίσιμο για την Μεγαλόπολη είναι αν θα υπάρχει νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την περιοχή για να μπορέσει ο κόσμος να τα αξιοποιήσει όλα αυτά”, τόνισε, ενώ ζήτησε να υπάρξουν συγκεκριμένοι ποροι για να καλύψει η περιοχή το κενό που θα δημιουργηθεί, με το ασαφές σχέδιο της κυβέρνησης.

Τέλος σε ερώτηση για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος βουλευτής στο νομό Αρκαδίας, δήλωσε: “Αυτή τη στιγμή το βασικό είναι, να πάμε στο συνέδριο που θα είναι ένας σταθμός για εμάς. Θα τα συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους”.