«Χρυσή» η Εθνική πόλο γυναικών στο Europa Cup!

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 18:09
Φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χρυσό μετάλλιο στο νεοσύστατο Europa Cup κατέκτησε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε 9-8 τη Ρωσία στον τελικό του final-6 της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας, και πανηγύρισε το πρώτο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση μετά το χάλκινο στο World League του 2012.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, χάρη σε τέρματα των Ξενάκη και Καλαργυρού. Η Προκόφιεβα έβαλε μπροστά τη Ρωσία στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ακολούθησαν πέντε «αναπάντητα» γκολ για το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση που προηγήθηκε 7-3 στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου. Οι Ρωσίδες δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ (9-8), 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ωστόσο η εθνική κράτησε το προβάδισμα και πανηγύρισε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Βασ. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βερχογκλιάντοβα, Βαχίτοβα, Προκόφιεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Τσούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα, Καρνάουχ.

Η «οικοδέσποινα» Ισπανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην διοργάνωση, καθώς νίκησε 9-3 την Ολλανδία στον «μικρό τελικό».

Η τελική κατάταξη του final-6 στο Europa Cup:
1. ΕΛΛΑΔΑ
2. Ρωσία
3. Ισπανία
4. Ολλανδία
5. Ιταλία
6. Ουγγαρία

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και τους τεχνικούς της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών που κατέκτησαν την κορυφή στον νεοσύστατο θεσμό της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το Len Europa Cup, κερδίζοντας την Ρωσία στον τελικό με 9-8.

Η ελληνική υδατοσφαίριση δίνει τα τελευταία χρόνια εξετάσεις σε αγόρια και κορίτσια και περνάει με άριστα. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια συγκυρία που οι ρίζες του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, τα τμήματα των υποδομών και οι ακαδημίες,δέχονται πλήγματα και θα κινδυνεύσουν να εξαφανιστούν, εξαιτίας πρόσφατων δικαστικών αποφάσεων.

Τομέας Αθλητισμού

Το Ποτάμι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ