Χριστογιαννόπουλος (Δήμαρχος Μεγαλόπολης) στη ΔΡΤ: “Αν η φωτιά περάσει τους Χράνους, θα απειληθούν πολλές περιοχές – Σώστε την Αγία Θεοδώρα”

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 19:38

“Η φωτιά είναι πολύ κοντά στους Χράνους. Έχει φτάσει στα τελευταία σπίτια! Πριν από λίγη ώρα ήρθαν για πρώτη φορά και εναέρια μέσα και επιχειρούν στο σημείο” δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος από νωρίς το μεσημέρι έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εκκένωσης κάποιων χωριών, με τους κατοίκους να μεταφέρονται σε πρώτη φάση είτε σε συγγενείς τους στην Μεγαλόπολη, είτε σε δυο αίθουσες του Δήμου, απ΄όπου οδηγούνται σε ξενοδοχεία, προκειμένου να περάσουν το βράδυ.“Εύχομαι να σταματήσει εδώ το κακό. Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, από την Τρίτη το λέγαμε. Αν συνεχιστεί ο άνεμος δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.Αν η φωτιά περάσει από τους Χράνους, θα είναι πολύ δύσκολο να την σταματήσουμε. Θα απειληθούν πολλές περιοχές. H μεγάλη μάχη θα δοθεί απόψε…”, δήλωσε ο κ.Χριστογιαννόπουλος, ενώ μιλώντας για το δεύτερο μέτωπο που πάει προς Ίσαρη και Βάστα απηύθυνε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση. “Πρέπει πάση θυσία να προστατευθεί η Αγία Θεοδώρα, αυτό το σημαντικό μνημείο”, τόνισε, ενώ πρόσθεσε, πως προτεραιότητα όλων είναι να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή και οι περιουσίες των πολιτών. “Η φωτιά που κινείται προς Ίσαρη και Βάστα είναι σε δασική περιοχή σε μεγαλύτερη απόσταση από τα χωριά – σε σχέση με τους Χράνους – αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει απο την μια στιγμή στην άλλη και γι αυτό εκκενώθηκαν τα χωριά”, δήλωσε στη ΔΡΤ ο Δήμαρχος.

Στην φωτιά συνδράμουν πέραν των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής και δυο υδροφόρες του Δήμου Τρίπολης καθώς και μηχανήματα τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας.

Τονια Μεγρεμη