Δ. Γράσσος στη ΔΡΤ 91,5 για πανδημία κορωνοϊού: “Tα χειρότερα τα έχουμε δει…” (ήχος)

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 10:12

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “City Break” μίλησε ο πνευμονολόγος, Επιμελητής Α’ του Παναρκαδικού νοσοκομείου και υπεύθυνος στο τμήμα Covid, Δημήτρης Γράσσος.

“Tα χειρότερα τα έχουμε δει. Δεν πιστεύω πως θα έχουμε πρόβλημα στο μέλλον και μιλάω για όλα αυτά που ακούγονται για πιο θανατηφόρες μεταλλάξεις”, ανέφερε αρχικά, ενώ μιλώντας για τις νοσηλείες (λόγω cvid) στο Παναρκαδικό νοσοκομείο είπε πως ο αριθμός είναι μικρός (οκτώ ασθενείς).



Ακόμα, ο κ. Γράσσος μίλησε για την δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση), αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να έχουμε ένα ετήσιο εμβόλιο, ενδεχομένως ενσωματωμένο και στο εμβόλιο της γρίπης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα αντιικά φάρμακα, ένα σημαντικό – όπως τόνισε – όπλο στην φαρέτρα των γιατρών.

Ο κ. Γράσσος απάντησε και στο ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν – και πότε – οι άνθρωποι που νόσησαν (κυρίως εκείνοι που νοσηλεύτηκαν), αλλά και στα σημάδια εκείνα (βήχας κτλ) που θα πρέπει να οδηγήσουν κάποιον που έχει νοσήσει στο να αναζητήσει ιατρικές συμβουλές.

Τέλος, μιλώντας για τις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, ανέφερε πως τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς οι νοσηλείες μειώνονται (με τους ασθενείς να είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας με πολλά υποκείμενα νοσήματα) ενώ τόνισε, πως ακόμα και για νεότερους ανθρώπους, για την πλήρη επαναφορά του οργανισμού (μετά τη νόσηση) μπορεί να απαιτηθούν ακόμα και έξι μήνες ή ένας χρόνος.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: