Δ. Γράσσος στη ΔΡΤ: «Αντίθετη η Ένωση Πνευμονολόγων στο άνοιγμα των σχολείων» (ήχος)

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 10:42

«Πρέπει να μην το πάρουμε αψήφιστα γιατί θα θρηνήσουμε πολλά θύματα»

Στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και στο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε, το πρωί της Τετάρτης 29 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Δημήτρης Γράσσος και μεταξύ άλλων για το θέμα της επόμενης μέρας και της επιστροφής στην “κανονικότητα” ανέφερε πως η Ένωση Πνευμονολόγων είναι αντίθετη στο άνοιγμα των σχολείων, κυρίως των Δημοτικών-Γυμνασίων.Για το Δημοτικό σημείωσε πως τα μικρά παιδιά δεν είναι συνηθισμένα να τηρούν τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής γιαυτό τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν το Φθινόπωρο. Ενώ για το Γυμνάσιο ανέφερε πως τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση και μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Επεσήμανε πως αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα από τη Δευτέρα που ανοίγει μέρος της αγοράς και το πάρουμε αψήφιστα θα θρηνήσουμε πολλά θύματα, αφού δεν έχουμε αποκτήσει ανοσία αγέλης και ακόμα δεν έχουμε εμβόλιο.

Ο κ. Γράσσος δήλωσε πως πλέον “η μπάλα έχει φύγει από την εξέδρα και έχει έρθει σε εμάς”.

Ο πνευμονολόγος ανέφερε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν είναι τόσο εύκολο να μεταδοθεί ο ιός και για αυτό θα είμαστε χωρίς μάσκες. Οι μάσκες χρειάζονται μόνο σε κλειστούς χώρους.

Ο κ. Γράσσος καταλήγοντας τόνισε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η υπευθυνότητα που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα με την ευχή όλη αυτή η κατάσταση να τελειώσει γρήγορα και να επιστρέψουμε κανονικά στη ζωή μας, ενώ δήλωσε πως η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γράσσου στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.