Δ.Γράσσος στη ΔΡΤ για πανδημία κορωνοϊού: “Τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή – Να εφαρμόσουμε όλοι ένα πιο αυστηρό lockdown” (ήχος)

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 18:10

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (07/12) ο Γενικός Γραμματέας της Πνευμολογικής Ένωσης Δημήτρης Γράσσος.

O κ.Γράσσος μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, το τρίτο κύμα που θα έρθει, την εξάντληση του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού και την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης εξιδεικευμένου προσωπικού που θα στηρίξει τον τομέα της υγείας, ο οποίος δοκιμάζεται όλη αυτή την περίοδο.Αναφερόμενος στην περιοχή μας τόνισε πως θα πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι μας ένα πιο αυστηρό lockdown, ενόψει και των γιορτών και να μην μετακινηθούμε σε άλλες περιοχές εντός του νομού , θέτοντας με αυτό τον τρόπο σε κίνδυνο της ζωή μας αλλά και την ζωή των συναθρώπων μας,

Για τις εκκλησίες ανέφερε, πως πρέπει να μείνουν κλειστές. “Να δώσουμε ένα μήνα περιθώριο στην ζωή μας και θα έχουμε καιρό να γιορτάσουμε και Χριστούγεννα και Πάσχα και 15 Αύγουστο”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ μιλώντας για το εμβόλιο για την προστασία από τον κορωνοϊό, υπογράμμισε: “Το ίδιο εμβόλιο που θα κάνουν οι Βρετανοί θα το κάνουμε και εμείς. Η ανοσία που θα έχουμε θα είναι μετά από 12- 14 ημέρες από την στιγμή που θα εμβολιαστούμε. Τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Πρέπει να το κάνουμε οπωσδήποτε”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: