Δ.Οικονομόπουλος: Ελάχιστα τα κενά στα σχολεία της Πελ/σου-Αρκετά θετικά self test στην Αργολίδα (vid)

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 20:42

Με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών, τα οποία προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες και θα καλυφθούν σύντομα, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δημήτρη Οικονομόπουλο.

Ο κ. Οικονομόπουλος μίλησε για την εκπαιδευτική διαδικασία και τα μέτρα που ακολουθούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε πως ακολουθούν ό,τι τους λέει το Υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες, τα οποία και συνιστούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς και στους γονείς, με τους οποίους θέλουν να έχουν άριστη συνεργασία για το καλό των παιδιών.Ο κ. Οικονομόπουλος διευκρίνισε πως τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται στις αίθουσες με self test οι πρώτοι και με rapid test οι δεύτεροι. Για τους μαθητές τα self test είναι δωρεάν ενώ για τους εκπαιδευτικούς τα rapid test έχουν κόστος το οποίο καταβάλλουν οι ίδιοι.

Αναφορικά με την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων ο κ.Οικονομόπουλος ανέφερε πως τα περισσότερα θετικά self test βρέθηκαν στην Αργολίδα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Οικονομόπουλου.