Δ. Καμπόσος: “Αχάριστος ο κ.Νίκας. Επέλεξε τη σύγκρουση και όχι την συναίνεση για την Πελοπόννησος ΑΕ” (vid)

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 16:55

Με ενδιαφέρει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και η ΠΕΔ και όχι να τρέχω δεξιά και αριστερά για να γίνω Βουλευτής ή Περιφερειάρχης

Εμείς θα κάνουμε έλεγχο. Γιατί δεν τον θέλει ο κ.Νίκας τι έχει να κρύψει;“Ο κ. Νίκας επέλεξε το δρόμο της σύγκρουσης και όχι της συναίνεσης”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου, από την Τρίπολη και το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην “Πελοπόννησος ΑΕ” και τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πως δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ.Καμπόσος αναφέρθηκε στον έλεγχο που δεν τους αφήνει η Περιφέρεια να διενεργήσουν στην Πελοπόννησο ΑΕ, παρόλο που έχουν το 50% των μετοχών και τόνισε πως η ΠΕΔ ενδιαφέρεται να συνεχίσει να λειτουργεί η Αναπτυξιακή προς όφελος των πολιτών και δεν απαγορεύουν στον Περιφερειάρχη να φτιάξει άλλη αναπτυξιακή, αλλά αναρωτήθηκε γιατί θα πρέπει να κλείσει την “Πελοπόννησος ΑΕ”.

Διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν έχει κάποιες βλέψεις για Βουλευτής ή Περιφερειάρχης και επανέλαβε πως την Β’ Κυριακή των εκλογών είχε στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του κ. Νίκα και για το λόγο αυτό, τον χαρακτήρισε “αχάριστο”, λέγοντας μάλιστα, πως “αχαριστία έδειξε και στον κ.Σαμαρά και στον κ.Βλάση, εμένα θα άφηνε απέξω”.

Ο κ.Καμπόσος αναρωτήθηκε πως γίνεται να παραμένει Πρόεδρος ο κ.Νίκας σε μία εταιρεία που θέλει να κλείσει και που χρωστά χρήματα, σύμφωνα με όσα λέει η Περιφέρεια και τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια η Αναπτυξιακή “Πελοπόννησος ΑΕ” έκανε έργα που έφθασαν τα 40 εκ ευρώ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε πως αλλάζουν τα δεδομένα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι θα έχουν περισσότερα χρήματα για έργα από χρηματοδοτικά προγράμματα ή από το ΠΔΕ και έτσι θα γίνουν ουσιαστικά “αυτοδιοίκηση” και όχι “ετεροδιοίκηση”, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Τέλος ο κ. Καμπόσος δήλωσε πως η ΠΕΔ θα κάνει κανονικά τον έλεγχο στην “Πελοπόννησος ΑΕ” ακόμα και μετά τα όσα δήλωσε ο κ.Νίκας για την εμπλοκή της Δικαιοσύνης.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου του κ.Καμπόσου.