Δ. Κολοβός στη ΔΡΤ: Τα αιτήματά μας είναι αιτήματα επιβίωσης (ήχος)

Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 11:12

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» μίλησε, τη Δευτέρα το πρωί, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), Δημήτρης Κολοβός.

Ο κ. Κολοβός ανέφερε ότι οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα και δίνουν μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας κάποια από τα αιτήματά τους, όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο (τώρα το πληρώνουν όπως είπε 1,40€), μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, απαίτηση να υπάρξει κρατικός φορέας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένας στους δύο αγρότες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές στον ΟΓΑ, διεκδικήσεις να μην υπάρξουν μειώσεις στην τιμή του γάλακτος και του κρέατος, αλλά και μια σειρά άλλων αιτημάτων, τα οποία χαρακτήρισε ως “αιτήματα επιβίωσης”.

Παράλληλα, ο κ Κολοβός είπε ότι οι αγρότες ζητούν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους συναρμόδιους υπουργούς, καθώς, όπως υποστήριξε, είχε προηγηθεί συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων στις 14 Δεκεμβρίου 2018 με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος τους δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος να δώσει λύση στα θέματα που του έθεσαν.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Κολοβού: