Δ. Κουτσούμπας στα Τρόπαια: Ο Τσίπρας είναι υποκριτής και κοροϊδεύει το λαό (vid,ph)

Κυριακή, 29 Μαΐου 2016 15:00

Εκδήλωση στα Τρόπαια για το Λαϊκό Διδασκαλείο 

“Εδώ στα Τρόπαια συνετελέσθη ένα τεράστιο διαπαιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο, μέσα στην καρδιά του εμφύλιου πολέμου, με το όπλο στο χέρι.Αποδεικνύει την ανωτερότητα του αγώνα του ΔΣΕ, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η λαϊκή εξουσία και οι θεσμοί της, λαογέννητοι οι περισσότεροι από αυτούς, μέσα στη φωτιά της μάχης και του σκληρού ταξικού αγώνα, για το δίκιο των κατατρεγμένων και καταπιεσμένων.
Φέτος, που τιμάμε τα 70 χρόνια από την έναρξη του ένοπλου αγώνα του ΔΣΕ, δεν μπορούσε να μην έχει ξεχωριστή θέση στις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις μας το Λαϊκό Διδασκαλείο στα Τρόπαια Αρκαδίας.

Προσφέρει διδάγματα, αφήνει παρακαταθήκες πολύτιμες για το παρόν και το μέλλον, για τις γενιές που έρχονται, που όλα αυτά πρέπει αν τα μάθουν, να γίνουν κτήμα τους».

Με αυτά τα λόγια ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο Λαϊκό Διδασκαλείο που λειτούργησε στα Τρόπαια, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου στα Τρόπαια, από τις Επιτροπές του ΚΚΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και την ΚΝΕ.

Η εκδήλωση αφορούσε στην συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος και ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Γορτυνία το διήμερο 28 και 29 Μαΐου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και καλωσόρισμα του Προέδρου των Τροπαίων Χρήστου Μαρτιόνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του ΔΣ Γορτυνίας να παραχωρήσει χώρο για να γίνει μνημείο του ΔΣΕ στα Τρόπαια.

Ακολούθησε μουσικοθεατρικό αναλόγιο από τη θεατρική ομάδα και το συγκρότημα της οργάνωσης περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Τα κείμενα ήταν βασισμένα σε αφηγήσεις και διηγήσεις μαθητών του διδασκαλείου.

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα και η κριτική σε Τσίπρα- Η πρόταση του ΚΚΕ για την Παιδεία

Και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στην ομιλία του ο κ.Κουτσούμπας, εκτός από την αναφορά του στο ΔΣΕ και στο Λαϊκό Διδασκαλείο άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως «παίρνει εύκολα τα γράμματα της υποκρισίας και της κοροϊδίας».
«Η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει την αντιλαϊκή της πολιτική και τη στρατηγική σύμπλευσή της με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα προσπαθεί να αναβιώσει το διαχωρισμό του δημοψηφίσματος “ΌΧΙ – ΝΑΙ”, ο οποίος αποδείχτηκε κάλπικος και χρεοκόπησε απ’ την ίδια τη ζωή, όταν όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Αυτή η προσπάθεια αναβίωσης αυτού του διαχωρισμού είναι τόσο γελοία όσο και τα πρόσωπα που επιστρατεύονται να την κάνουν.

Οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας επιβεβαιώνουν τις βασικές εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις του Κόμματος για την “πρώτη φορά αριστερά”, για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα χρόνια. Η μετατροπή του, από ένα οπορτουνιστικό ανάχωμα πριν το 2012, σε κόμμα που παίρνει σταδιακά τη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, που κατέρρεε.

Που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση το 2012, για να διεκδικήσει την εξουσία ως “αριστερή εναλλακτική” δήθεν, το Γενάρη του 2015 και να ακολουθήσει μια “θριαμβευτική” πορεία αστικής, μνημονιακής διαχείρισης και σοσιαλδημοκρατικής απόλυτης μετάλλαξης και επίσημα πλέον, τους τελευταίους 16 μήνες, καθότι ουσιαστικά την πορεία αυτή την είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ιδιαίτερα μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κύλησε παραπέρα σε έναν κατήφορο, που δεν έχει πάτο, ψηφίζοντας μια σειρά νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία δεν έχουν τελειωμό βέβαια και αποτελούν επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, της ΕΕ, του ΔΝΤ» ανέφερε στη συνέχεια ο κ.Κουτσούμπας.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΚΚΕ για την παιδεία και την εκπαίδευση λέγοντας πως «Η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο των λαϊκών αναγκών, των κοινωνικών δυνατοτήτων και απαιτήσεων της εποχής μας είναι συμβολή στην προβολή της πρότασης διεξόδου, της ρεαλιστικότητας και αναγκαιότητας του σοσιαλισμού.

Αποτελεί ταυτόχρονα όπλο στην αντιπαράθεση με τις κατά καιρούς αλλαγές που προωθούνται από το κεφάλαιο, το αστικό κράτος και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα.

Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι

Άλλη μια φορά, μια αστική κυβέρνηση, αυτή τη φορά με την ετικέτα της “αριστεράς”, διεξάγει ένα “διάλογο” για την Παιδεία, με σκοπό να προωθήσει στο επόμενο διάστημα, σε συνάρτηση φυσικά και με γενικότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, μια σειρά από εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Τι άλλαξε αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια από τις συνεχείς εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις προς το καλύτερο για τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά του λαού;

Μήπως έχει σταματήσει η μόρφωση να είναι εμπόρευμα, να καθορίζεται η πρόσβαση σε αυτήν ανάλογη με την τσέπη της οικογένειας;

Μήπως έχουν καλυφθεί οι ανάγκες για εκπαιδευτικούς τη στιγμή μάλιστα που χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στα αζήτητα της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας;

Μήπως έχουν επιλυθεί τα χρόνια συσσωρευμένα προβλήματα που αφορούν στη σχολική καθημερινότητα;

Από εκείνα που είναι τα πιο στοιχειώδη, όπως καθαριότητα, κτίρια ασφαλή κοκ, μέχρι άλλα που κακώς εννοούνται σαν το “κάτι παραπάνω”, ενώ είναι τα αναγκαία για μια ουσιαστική μορφωτική διαδικασία, όπως η υποδομή, που απαιτείται για όλα τα μαθήματα που διδάσκονται, οι κατάλληλοι χώροι για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες;

Και αυτό επιβεβαιώνεται από την “κόκκινη κλωστή” που συνδέει τις αντιδραστικές αλλαγές, χρόνια τώρα στο σχολείο.

Και λέγοντας ή σκεπτόμενοι όλα αυτά τα σημερινά, τα αποτρόπαια για το σημερινό σχολείο των παιδιών μας, δεν μπορεί να μη κάνουμε συγκρίσεις και κρίσεις, παρότι πέρασαν κοντά 70 χρόνια από τότε».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Κυριακή Καμαρινού, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας ενώ στο χώρο λειτούργησε έκθεση με αρχειακό υλικό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ Νίκο Αμπατιέλο. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης και ο Κώστας Καζάκος.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 , από την εκδήλωση στα Τρόπαια, καθώς και βίντεο με τον χαιρετισμό του Προέδρου των Τροπαίων, αποσπάσματα από το θεατρικό αναλόγιο και ολόκληρη την ομιλία του Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.