Δ. Λυμπεροπούλου στη ΔΡΤ: “Η ΣΔΙΤ των απορριμμάτων είναι μια ήττα της κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης” (video)

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019 17:54

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την παράταξη “Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική” κα. Δήμητρα Λυμπεροπούλου, φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας (08/04) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.

Αρχικά η κα.Λυμπεροπούλου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “‘Επρεπε να έχουν κινητοποιηθεί οι διοικούντες και να έχουν κινητοποιήσει και την κοινωνία. Για εμάς η ανάπτυξη είναι η παιδεία”.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντας το ως ήττα τόσο της κοινωνίας όσο και της αυτοδιοικησης. “Έιναι ήττα το οτι φτάσαμε να θεωρούμε ως μοναδική λύση το έργο ΣΔΙΤ. Εμείς αν εκλεγούμε θα σταματήσουμε αυτό το φαραωνικό έργο”.

Παράλληλα η κα.Λυμπεροπούλου απάντησε στο εάν είναι ανοιχτή η ίδια και η παράταξη της στο ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές, δηλώνοντας: “Η συνεργασία – συζήτηση είναι απαραίτητη, αλλά έχουμε γραμμές όπως για παράδειγμα την ΣΔΙΤ των απορριμμάτων”.

Τέλος η υποψήφια Περιφερειάρχης άσκησε κριτικη στους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και οχι μόνο, αναφερόμενη σε εκδήλωση που έγινε στην Κόρινθο. “Έλαμψαν όλοι δια της απουσίας τους. Η Πελοπόννησος είναι στο κόκκινο, αναφορικά με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τις χωματερές. Ακούστηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στην εκδήλωση αυτή – και για την Πελοπόννησο – και όμως απουσίαζαν και πολιτικά πρόσωπα, και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πελοπποννήσου αλλά και τα σχολεία”.

Δείτε την συνέντευξη: