Δ.Λυμπεροπούλου στη ΔΡΤ: “Ως αυτοδιοικητικός ο Νίκας απέδειξε, πως είναι λίγος” (ήχος)

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 10:38

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Δευτέρας (01/06) η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική” στο ΠεΣυ Πελοποννήσου κα.Δήμητρα Λυμπεροπούλου.

Αρχικά αναφερόμενη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τόνισε: “Περίμενα από τον πρωθυπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο για το περιβάλλον που είναι καταστροφικό. Αυτά τα νομοσχέδια χρειάζονται μεγάλες διαβουλεύσεις και συναινέσεις για να εφαρμοστούν”.“Η Περιφέρεια δεν έχει πέσει σε καλά χέρια.Ως αυτοδιοικητικός ο κ.Νίκας απέδειξε, πως είναι λίγος”,δήλωσε στην συνέχεια η κα.Λυμπεροπούλου.

Επιπλέον μίλησε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορωνοϊού στο Πόρτο Χέλι στην δομή φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών και στην διάχυτη ανησυχία που υπάρχει στους πολίτες της περιοχής, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Αυτό το πρόβλημα το μεταναστευτικό δεν είναι τωρινό. Έχουμε τα νησιά μας που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα αποσυμφορήσει. Ας λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αν πάμε σε μια λογική του να γίνει “διασπορά” των μεταναστών – προσφύγων, θα έπρεπε, να έχει γίνει συντεταγμένα και όχι αρπαχτά. Αν η Πελοπόννησος οφείλει να φιλοξενήσει κάποιους – βάσει των υπογραφών που έχουν βάλει οι κυβερνώντες – θα μπορούσε να το κάνει αλλά οχι σε ένα μέρος”, ενώ συμπλήρωσε: “Δεν μπορούμε να γκετοποιούμε τους ανθρώπους, γιατί αυτό θα είναι εις βάρος τόσο των ίδιων όσο και των τοπικών κοινωνιών. Πρέπει να υπάρξει ορθή διαχείριση. Πρέπει να μετακινηθούν από εκεί αυτοί οι άνθρωποι και να μείνουν 20 -30. Θα πρέπει να συνεννοηθεί η Περιφέρεια, για το που μπορούν να πάνε για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα”.

Για την μεταλιγνιτική εποχή και την μετάβαση της Μεγαλόπολης η κα.Λυμπεροπούλου ανέφερε πως θα έπρεπε ήδη ο Δήμος Μεγαλόπολης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχουν σχεδιάσει τα προηγούμενα χρόνια τι θα γίνει, γιατί ήξεραν, πως θα οδηγηθούμε σε απολιγνιτοποίηση. “Στην Μεγαλόπολη δεν έγινε ποτέ κανένας σοβαρός σχεδιασμός και πάμε τώρα να λύσουμε ένα πρόβλημα, όταν έχουμε φτάσει στην άκρη του γκρεμού. Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες από την πλευρά του Δήμου για να πάνε με γρήγορους ρυθμούς στην μεταλιγνιτική εποχή. Έχει δημιουργηθεί μια ομάδα με καλούς επιστήμονες. Αν το σχέδιο είναι βιώσιμο, θα το στηρίξουμε. Έχουμε καθυστερήσει τραγικά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό”, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε: “Το βιομηχανικό πάρκο με τους ειδικούς ευνοϊκούς όρους που αναφέρουν δεν θα λύσει το πρόβλημα. Αυτό είναι πάλι ένας σχεδιασμός της αρπαχτής”.

Παράλληλα μιλώντας για τις εξελίξεις αναφορικά με το φυσικό αέριο, δήλωσε: “Πού ήταν οι τοπικοί άρχοντες, όταν γίνονταν οι συζητήσεις;”, ενώ συνέχισε λέγοντας: “Στις 26/07/2019 έγινε μια σύσκεψη στην Καλαμάτα με τον κ.Νίκα και την ΔΕΔΑ. Μετά έκανε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης, έβγαινε και έλεγε, πως συμφωνήθηκαν όλα”.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: