Δ. Μεγαλόπολης | Μεγάλες ζημιές από τον κυκλώνα Ζορμπά σε χωριά της Δ.Ε Φαλαισίας (vid,ph)

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 10:20

Αίτημα να κηρυχθούν τρία χωριά -Καμάρα, Γιανναίοι, Καμποχώρι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα ώστε να αποκατασταθούν ζημιές σε ρέματα, εν όψει και του ΧειμώναΜία από τις περιοχές που επλήγη ιδιαίτερα από τον μεσογειακό κυκλώνα “Ζορμπά” στην Αρκαδία είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης.

Συγκεκριμένα το φαινόμενο “χτύπησε” χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας, όπως η Καμάρα, το Καμποχώρι, οι Γιανναίοι αλλά και χωριά όπως το Δυρράχι και η Σκορτσινού.

Η περιοχή μάλιστα, όπως ανέφερε ο ΔΣ Μεγαλόπολης Γιάννης Χλιός, και συγκεκριμένα το Νεοχώρι Φαλαισίας είναι μία από τις περιοχές της χώρας που έπεσε η πιο πολύ βροχή.

Οι ζημιές εντοπίζονται σε πτώσεις δέντρων, καταστροφές γεφυριών, υπερχείλιση ρεμάτων, ενώ υπάρχουν και κάποια κτίρια, όπως στην Καμάρα που υπέστησαν ζημιές, ενώ ζημιές υπάρχουν σε όλες τις καλλιέργειες.

Από την πρώτη στιγμή Περιφέρεια και Δήμος σε συνεργασία με μηχανήματα αποκαθιστούν τις ζημιές και προγραμματίζουν τα έργα που πρέπει να γίνουν για να μην υπάρξει πρόβλημα εν όψει και του Χειμώνα.

Στην περιοχή βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας για να δει από κοντά τις ζημιές και όπως ανέφερε ήδη έχουν καθαριστεί ρέματα και θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες μηχανήματα της Περιφέρειας να καθαρίζουν όπου απαιτείται ενώ θα γίνουν και άλλες εργασίες. Σημείωσε πως η Περιφέρεια είναι κοντά στους πολίτες και πάντα σε συνεργασία με τους δήμους προσπαθεί να δώσει λύσεις.

Στην αυτοψία βρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΣ Μεγαλόπολης Γιώργος Μαρκολιάς που ζήτησε να κηρυχθούν τα τρία χωριά, Καμάτα, Καμποχώρι και Γιανναίοι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης γιατί τα προβλήματα είναι πολλά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις ζημιές και τις δηλώσεις του προέδρου της Καμάρας Θ.Μπούρα, του ΔΣ Μεγαλόπολης Γιάννη Χλιού, του Προέδρου του ΔΣ Μεγαλόπολης Γ.Μαρκολιά και του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα.

Μεγάλες ζημιές από τον Ζορμπά στο Δήμο Μεγαλόπολης