Δ.Παυλής στη ΔΡΤ: “Αρχίζουν άμεσα οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών” (ήχος)

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 12:31

Για την συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Ταφύλλη, σχετικά με την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την 29-09-2018 σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής.

Μετά το πέρας της συνάντησης αυτής αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίαςτων Δημοτικών Ενοτήτων: Σκυρίτιδας, Κορυθίου, Τεγέας (Ριζών, Γαρέας, Μαγούλας, Μαυρικίου, Λιθοβουνίων και Ψιλής Βρύσης), Μαντινείας (Λουκά, Νεστάνης, Πικερνίου, Αρτεμισίου και Σάγκα), Λεβιδίου (Κανδήλας και Παλαιοπύργου).Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για τρεις μήνες, ήτοι έως και 31-12-2018.

«Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουμε και την απόφαση της έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου μας. Ο κόσμος έχει ανάγκη από άμεσες παρεμβάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε: «Ο Δήμος μας δεν έχει χειριστές και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Μόνο με αυτή τη διαδικασία που ακολουθήσαμε λοιπόν, θα μπορέσουμε, να κάνουμε παρεμβάσεις ταυτόχρονα σε πολλά σημεία».

Επιπλέον όπως γνωστοποίησε ο κ.Παυλής μετά τον Νοέμβρη, αναμένονται εννιά χειριστές στο Δήμο Τρίπολης, γεγονός που σημαίνει, πως θα μπορούν πλέον, να δουλεύουν και τα μηχανήματα του Δήμου, όπου χρειάζεται.

Τέλος ο κ.Παυλής απαντώντας σε ερώτημα, για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στις περιοχές, όπου απαιτείται, δήλωσε: «Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και το πολύ σε δεκαπέντε ημέρες θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εργασίες σε όλες τις περιοχές».

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης