Δ. Παυλής: “Θετικό το συνέδριο, όχι μόνο για τα έργα, αλλά γιατί ακούστηκαν τα προβλήματα” (vid)

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018 15:35

Ως “θετικό” κρίνει το 10ο αναπτυξιακό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Παυλής.

Σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης, 1 Μαρτίου, μεταξύ άλλων σημείωσε πως το συνέδριο τελείωσε θετικά, διότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή φορέων αλλά και πολιτών και τέθηκαν ζητήματα που τα σχεδιάζαμε αρκετά χρόνια και θεωρούμε πως έγινε ένας θετικός διάλογος και εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα.Ο κ.Παυλής επεσήμανε πως είναι σημαντικό οι κυβερνώντες να λαμβάνουν τα μηνύματα της κοινωνίας και αισιοδοξεί πως μέσα στο 2018 πολλά θέματα θα έχουν ολοκληρωθεί ενώ κάποια άλλα θα έχουν δρομολογηθεί.

“Δεν είναι δυνατόν να λυθούν όλα μέσα σε ένα χρόνο, αλλά η χαρά μας είναι πως πολλά ζητήματα που είχαν παγώσει για δεκαετίες, παίρνουν το δρόμο της επίλυσης τους”, σημείωσε ο Δήμαρχος και κατόπιν ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα έργων.

Όπως είπε οι παραχωρήσεις των κτιρίων του ΟΣΕ είναι στα χέρια του και απομένει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ενώ η αποκατάσταση των δύο ρεμάτων της Τρίπολης έχει ωριμότητα 95-98%, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Συνολικά, σύμφωνα με το Δήμαρχο, 60 έργα θα χρηματοδοτηθούν το επόμενο διάστημα από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ θα παρακολουθούν την πορεία για την υλοποίηση των έργων γιατί αυτό τους ενδιαφέρει άμεσα, ενώ και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως θα παρακολουθεί μέσω του ειδικού μηχανισμού που έχει στο γραφείο του την εξέλιξη των έργων.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Παυλή σχετικά με το συνέδριο, ενώ θα ακολουθήσουν και οι αναφορές που έκανε στη συνέντευξη για το θέμα των απορριμμάτων, για την χρήση του κτιρίου του Ψυχιατρείου και γενικότερα για τα ζητήματα των σχολικών κτιρίων που ετέθησαν στο συνέδριο αλλά και για τις θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θέμα που συζητήθηκε στην ειδική συνεδρία με τον κ.Σκουρλέτη.