Δ.Σαραντοπούλου: “Χωρίς οργανωμένο σχέδιο η λειτουργία των νοσοκομείων ως εμβολιαστικά κέντρα” (vid)

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 18:57

Οι εργαζόμενοι αξίζουν συγχαρητηρίων για την άριστη δουλειά που κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν και στη συνέχεια των εμβολιασμών

Ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός των Υγειονομικών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Σάββατο 16 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών πολίτες.Η Πρόεδρος των Εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Διαμάντω Σαραντοπούλου σε δηλώσεις της στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 ανέφερε πως το εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο λειτούργησε άψογα, χάρη στην οργάνωση των υπεύθυνων εργαζόμενων και αξίζουν συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί μέχρι τώρα και θα συνεχίσει να καταβάλλεται και το επόμενο διάστημα.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος των Εργαζομένων η λειτουργία των Νοσοκομείων ως εμβολιαστικά κέντρα έγινε χωρίς οργανωμένο σχέδιο και υπάρχει επιβάρυνση αφού το Νοσοκομείο λειτουργεί και για άλλες ασθένεις πέραν του κορωνοϊού και πέραν των εμβολιασμών.

Θα πρέπει, όπως είπε, να υπάρξει οργάνωση και στα Κέντρα Υγείας, αφού κάτι τέτοιο δεν υφίσταται μέχρι τώρα και είναι λίγα τα Κέντρα που θα λειτουργήσουν αρχικά ως εμβολιαστικά κέντρα. Στην Αρκαδία ενημέρωση υπάρχει για το Κέντρο Υγείας Τρίπολης, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα.

Η κα. Σαραντοπούλου τόνισε επίσης πως το Υπουργείο θα πρέπει να ανοίξει εκ νέου τις λίστες για τους Υγειονομικούς, αφού υπάρχουν άτομα που δεν δήλωσαν αρχικά την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν και τώρα θέλουν να το πράξουν.

Τέλος αναφέρθηκε και στις ελλείψεις αναλώσιμων, οι οποίες ανά τακτά διαστήματα εμφανίζονται, ενώ επεσήμανε πως θέλουν στολές και γάντια για την προστασία των εργαζόμενων από τον κορωνοϊό.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της κας. Σαραντοπούλου στο βίντεο.