Δ.Σαραντοπούλου στη ΔΡΤ: “Δυστυχώς κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν ευθύνες στο Παναρκαδικό νοσοκομείο για το ψευδώς θετικό κρούσμα” (ήχος)

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 11:29

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (12/06) η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Παναρκαδικού νοσοκομείου Διαμάντω Σαραντοπούλου.

Αρχικά αναφερόμενη στο ψευδώς – τελικά – θετικό κρούσμα της Τρίπολης ανέφερε: “Δυστυχώς είδαμε όλες αυτές τις ημέρες μια προσπάθεια από κάποιους, να ρίξουν ευθύνες στο νοσοκομείο γι αυτό που συνέβη. Στο Παναρκαδικό δεν γίνονται τεστ. Η απάντηση ήρθε από την Αθήνα. Θα ήταν εγκληματικό από το νοσοκομείο, να αποκρύψει μια τέτοια είδηση. Τα αντανακλαστικά ήταν γρήγορα. Το προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να ανταποκριθεί σε όλο αυτό που συμβαίνει με την πανδημία”, ενώ συμπλήρωσε: “Το ευχάριστο νέο είναι, πως σήμερα επιστρέφει στον ξενώνα που ήταν και πριν. Μπορεί να ξανασυμβεί αυτό να έχουμε ένα ψευδώς θετικό αποτέλεσμα”.Σε ερώτημα σχετικά με το εάν το παναρκαδικό νοσοκομείο έχει βγει πιο θωρακισμένο από αυτή την περίοδο της πανδημίας ανέφερε: “Δεν θωρακίστηκε ικανοποιητικά. Έχουν προσληφθεί κάποια άτομα στο προσωπικό, που χάθηκαν μέσα στο νοσοκομείο, γιατί δεν επαρκούν. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού”, ενώ συμπλήρωσε, πως ένας νοσηλευτής μπορεί, να κάνει και δυο συνεχόμενες 8ωρες βάρδιες, γεγονός που εξαντλεί το προσωπικό.

“Είμαστε εκτεθειμένοι και όχι μόνο στην πανδημία, αλλά σε παντός είδους λοιμώξεις. Αν μπει σε καραντίνα ένας αριθμός εργαζομένων, πως θα λειτουργήσουμε;”, δήλωσε στην συνέχεια.

Τέλος δήλωσε: “Θα πρέπει να ενισχυθεί το παναρκαδικό νοσοκομείο. Έγινε κατανοητό με την πανδημία πως το δημόσιο σύστημα υγείας – παρά τα σοβαρά προβλήματα – άντεξε!”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: