Δ. Τρίπολης | Αυτοψία Αγγελόπουλου-Γιαννακούρα στα χωράφια που έπληξε το χαλάζι (vid,ph)

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 17:50

Απελπισμένοι οι παραγωγοί από την πρωτοφανή καταστροφή σε περίοδο συγκομιδής των προϊόντων τους ζητούν άμεσες εκτιμήσεις, δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις

Δεν υπάρχει δυστυχώς ενδιαφέρον για τα αντιχαλαζικά δίκτυαΣε χωράφια που υπέστησαν καταστροφή από το χαλάζι, που έπληξε τις περιοχές του Κορυθίου και της Τεγέας στο Δ.Τρίπολης, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν, σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλίας Αγγελόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Οι ζημιές σε πολλές καλλιέργειες είναι ολοκληρωτική και αυτό γιατί τα προϊόντα, όπως τα μήλα, ήταν σε περίοδο συγκομιδής και, όπως ανέφερε παραγωγός, στα ΜΜΕ, ήδη είχαν κανονίσει εργάτες για να προβούν στο μάζεμα των μήλων.

Η καταστροφή, όπως θα διαπιστώσετε και από τις εικόνες, είναι τεράστια και εκείνο που περιμένουν οι παραγωγοί είναι να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις και να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις και φυσικά σύντομα.

Ο κ.Αγγελόπουλος ανέφερε πως οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και οι γεωπόνοι είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών, ενώ τόνισε πως οι αποζημιώσεις θα δοθούν γύρω στο τέλος του χρόνου.

Σημείωσε, όμως πως θα πρέπει οι αγρότες να δουν και το θέμα των αντιχαλαζικών δικτύων, αφού μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι η επιδότηση φθάνει στο 80% του κόστους.

Από τη δική του πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας εξέφρασε τη θλίψη του για την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν οι αγρότες, δήλωσε αλληλέγγυος και επεσήμανε πως η Περιφέρεια είναι πάντα στο πλευρό των παραγωγών και θα κάνουν παρέμβαση και κεντρικά στον ΕΛΓΑ, ώστε να δοθούν σύντομα αποζημιώσεις στους αγρότες.

Ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να ενημερωθούν οι αγρότες για τα αντιχαλαζικά δίκτυα, αφού δυστυχώς, η περιοχή μας κάθε χρόνο σχεδόν πλήττεται από το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την αυτοψία σε χωράφια που υπέστησαν ζημιές από την σφοδρότατη χαλαζόπτωση της Τρίτης.

Αγγελόπουλος-Γιαννακούρας στα χωράφια Δ.Τρίπολης που έπληξε το χαλάζι