Δ.Τρίπολης | Ενημέρωση πολιτιστικών φορέων για το πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη” (vid,ph)

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020 16:36

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης με πολιτιστικούς φορείς της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Τρίπολης, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στο παλιό Δημαρχείο.

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη αποτελείται από 2 υπο-προγράμματα, το Πολιτισμός για τον αμιγώς πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα και το MEDIA για τα οπτικοακουστικά μέσα.Ο φορέα προώθησης του υποπρογράμματος MEDIA είναι το MEDIA Desk Hellas, το οποίο υπάγεται στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι φορείς θα πρέπει να έχουν συσταθεί δύο χρόνια τουλάχιστον, να συμμετάσχουν σε διακρατικές ομάδες και να υπάρχει συγκριμένη πρόταση και σχέδιο.

Η διαδικασία συμμετοχής και υποβολής αίτησης είναι ανάλογη του προγράμματος και όπως ειπώθηκε από τους ομιλητές υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολιτιστικούς φορείς άλλων περιοχών της χώρας και το ίδιο ελπίζουν να συμβεί και στην Τρίπολη.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζού, η οποία εξήρε την πρωτοβουλία και τόνισε πως απαιτείται εξωστρέφεια από πλευράς των συλλόγων και φορέων που ασχολούνται με τον πολιτισμό.

Δείτ φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

 

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 6. März 2020