Δ.Τρίπολης | Κριτική Σμυρνιώτη στη Δημοτική Αρχή για τις εκδηλώσεις της Άλωσης (vid)

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 15:40

Για προχειρότητα από πλευράς Δημοτικής Αρχής, αναφορικά με τις εκδηλώσεις της Άλωσης,  έκανε λόγο ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Σμυρνιώτης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Σμυρνιώτης αρχικά ανέφερε πως η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εκδηλώσεις έγινε μόλις τρεις μέρες πριν αυτές ξεκινήσουν, ενώ ήδη είχαν προαποφασιστεί τα πάντα.Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επεσήμανε πως ακόμα και στο μήνυμα του Δημάρχου υπήρχαν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, ενώ η προχειρότητα φάνηκε και στο γεγονός πως εγκαίνια έκθεσης συνέπεσαν με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια συνέκρινε τις δικές τους εκδηλώσεις το 2011-2013 με τις εκδηλώσεις που γίνονται τώρα και σημείωσε πως αυτές δεν προσφέρουν ούτε στην ιστορία και πολύ περισσότερο στην πόλη.

Μίλησε για εκ των υστέρων διαφήμιση των εκδηλώσεων ενώ σχετικά με το κόστος το χαρακτήρισε διαρκώς ανοδικό, χωρίς να γίνεται κάτι σημαντικό. Επίσης σχολίασε την κατανομή των πιστώσεων και σημείωσε πως οι πιο πολλές δόθηκαν εκτός πόλης.

“Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα που χαρακτηρίζουν την δημοτική αρχή συνεπάγονται προβλήματα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Σμυρνιώτης αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον Σύλλογο από την Καλαμάτα.

Ακόμα έκανε αναφορά και στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και είπε πως “ακόμα περιμένουμε τον απολογισμό”.

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει συντονισμός και σχεδιασμός με την συμμετοχή όλων των φορέων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Άλωση, γιατί “η πόλη δεν αντέχει άλλα λόγια αλλά θέλει έργα”.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου του κ.Σμυρνιώτη στο βίντεο.