Δ. Τρίπολης | «Βιβλική» καταστροφή στις καλλιέργειες από το χαλάζι – Απεγνωσμένοι οι αγρότες (vid,ph)

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 21:02

Επιτόπιο ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5

Το χαλάζι έφθασε ακόμα και τους 10 πόντους. Εγκλωβίστηκαν οχήματα, ακόμα και το υπηρεσιακό όχημα του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.ΓιαννακούραΣτις καταστροφές ο νέος Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, ο αντιδήμαρχος Ν.Γεωργανόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας

Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την εικόνα της καταστροφής που αντικρίσαμε σε περιοχές, όπως το Παλλάντιο και ο Εύανδρος (έχουν πληγεί και άλλες περιοχές, το Βουνό, η Μανθυρέα, το Καμάρι) από το χαλάζι που έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιουνίου.

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά, όπως μας είπαν αγρότες για να συμβεί η καταστροφή στις καλλιέργειές τους και να βρεθούν για μία ακόμα φορά σε απόγνωση, αφού περίμεναν την σοδειά τους για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως άνθρωποι 60, 65 χρονών λένε πως δεν έχουν δει ξανά τέτοιο χαλάζι. Όντως σε πολλά σημεία το χαλάζι ξεπέρασε τους 10 πόντους και θύμιζε χιόνι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα μεταξύ αυτών και το όχημα του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα, που βρέθηκε στην περιοχή για να δει τις ζημιές και να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Χρειάστηκε η παρέμβαση τρακτέρ για να γίνει ο απεγκλωβισμός των οχημάτων, ενώ ακόμα και το βράδυ συνεχιζόταν η κακοκαιρία με ισχυρή βροχόπτωση.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γεωργανόπουλος και ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης που ζήτησαν να γίνει άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ και να δοθούν οι δέουσες αποζημιώσεις στους αγρότες.

Για μία ακόμα φορά ο καιρός κατέστρεψε τους αγρότες, οι οποίοι έχουν ως μόνη ελπίδα τις αποζημιώσεις τις οποίες ζητούν να πάρουν σε σύντομο χρόνο.

Δείτε εικόνες της βιβλικής καταστροφής από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 καθώς και βίντεο  με πλάνα και δηλώσεις των αγροτών, του κ. Γιαννακούρα, του κ. Τζιούμη και του κ. Γεωργανόπουλου.