Δ. Βίτσας από Βίγλες Μεγ/λης: Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! (vid)

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 13:48

Κάποιοι θέλουν να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών

«Για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας.. Η Ελλάδα έχει 135 χιλιόμετρα, 90 μεγάλα νησιά και δεκάδες βραχονησίδες». Με αυτά τα λόγια ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, από τις Βίγλες Μεγαλόπολης,όπου βρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου για τους 212 εκτελεσθέντες πατριώτες από τους Γερμανούς κατακτητές, θέλησε να περάσει το μήνυμα της Κυβέρνησης.Ένα μήνυμα προς όσους, όπως χαρακτηριστικά είπε, απεργάζονται με άλλες κινήσεις το μέλλον της χώρας μας, θέλοντας να την καταστήσουν αποθήκη ψυχών.

Και συνέχισε λέγοντας πως η Ελλάδα είναι το οχυρό της Ευρώπης, μίας Ευρώπης όμως της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης και θα προσπαθήσει μέσα από τον αγώνα που δίνει, σε μία κρίσιμη για αυτήν περίοδο, να περιφρουρήσει την ιδέα της συνεργασίας της Ενωμένης Ευρώπης.

Σημείωσε πως η χώρας μας ξέρει το καθήκον της και θα τα καταφέρει έχοντας στο μυαλό της τα μηνύματα που άφησαν και οι 212 πατριώτες που εκτελέστηκαν στις Βίγλες Μεγαλόπολης από εκείνους που υπηρέτησαν τα συμφέροντα της κατοχής και της ανελευθερίας των λαών.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη θυσία των 212 πατριωτών και σημείωσε πως αυτή έδωσε το μήνυμα «ποτέ πια φασισμός, ποτέ πια πόλεμος»

Κάτι όμως που δεν γίνεται, όπως τόνισε, αφού και σήμερα αυτοί που υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, οικονομικά, πολιτικά, γεωπολιτικής κυριαρχίας αναγκάζουν ανθρώπους να φύγουν από τις εστίες τους και να αναζητήσουν μέσω της Ελλάδας την τύχη τους στη Βόρειο Ευρώπη.

Μία Ελλάδα που αν και δεν συμμετέχει σε όλα αυτά καλείται να δώσει καταφύγιο και να βοηθήσει όλους αυτούς που έχουν ανάγκη δείχνοντας φιλανθρωπία.

Σημείωσε όμως ο κ.Βίτσας πως υπάρχει και θυμός έναντι εκείνων που θέλουν η Ελλάδα να γίνει αποθήκη ψυχών.

Δείτε αναλυτικά την ομιλία του κ.Βίτσα στις Βίγλες στο βίντεο.
Ε.Τ.