Δ.Βόσνος: Η κριτική του στο σχέδιο νόμου για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση(vid)

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 18:13

Ο κάθε εκλογικός νόμος θα πρέπει να στηρίζει την αποκέντρωση, την άμεση εκπροσώπηση και τόνωση της συμμετοχής των πολιτών, την κυβερνησιμότητα και την συμμετοχή ικανών στελεχών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης, επικεφαλής της παράταξης “Για την Τρίπολη” Δημήτρης Βόσνος.

Ο κ. Βόσνος, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των Τοπικών Κοινοτήτων και υπεραμύνθηκε της ύπαρξης ανεξάρτητων ψηφοδελτίων για τους Προέδρους και μάλιστα πήγε και παραπέρα και έκανε λόγο για ύπαρξη και ξεχωριστής κάλπης για τους Προέδρους. Επίσης ζήτησε να παραμείνει η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης.Ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας σημείωσε πως τα χωριά έχουν ανάγκη από την ύπαρξη ανθρώπων που θα ασχολούνται με αυτά, αφού πλέον δεν έχει μείνει στα περισσότερα ούτε σχολείο, ούτε ιερέας και οι μόνοι που υπάρχουν είναι δύο τρεις άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά.

Σχετικά με το 3% που πρέπει να έχει ένας συνδυασμός για να εκπροσωπηθεί σε ένα συμβούλιο, το χαρακτήρισε υψηλό ποσοστό, ενώ για το 43% σημείωσε πως δεν αποτελεί ποσοστό ικανό να διοικηθεί ένας δήμος και θα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία του 50% και πλέον.

Επίσης για τα ολιγομελή συμβούλια επεσήμανε πως αυτό προωθείται, ίσως για την εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των αντιδημάρχων.

Ο κ.Βόσνος διευκρίνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μελέτη στο όλο ζήτημα του εκλογικού Νόμου, γιατί πάντα η Κεντρική Κυβέρνηση θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ελεγχόμενη και όχι ανεξάρτηση και ένας εκλογικός Νόμος μπορεί να πλήξει ακόμα και την ανάπτυξη της ίδιας της χώρας και όχι μόνο ενός δήμου.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Βόσνου στο βίντεο.