Δ. Ζιακόπουλος: Αρκετό νερό φέρνουν οι επόμενες 4-5 μέρες…

Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 16:11

ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 4-5 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ Β-ΒΔ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ.   

Μπορεί να μην προβλέπονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας, αλλά η εικόνα του καιρού σε αρκετές περιοχές και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι γενικά χειμωνιάτικη. Οι βροχές θα είναι πολλές, οι ώρες ηλιοφάνειας λίγες και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για αυτή την εποχή. Δεν θα λείψουν βέβαια και τα χιόνια τα οποία στη βόρεια Ελλάδα θα κατεβούν και σε ημιορεινές περιοχές. Να επισημάνουμε ακόμα ότι προς στο τέλος της εβδομάδας οι άνεμοι να ενισχυθούν αρκετά κυρίως στις ανατολικές και τις νότιες περιοχές. Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση.

Την Τετάρτη (7/3) στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών τη νύχτα στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Β-ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη (8/3) στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια Α-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ που στα δυτικά αργότερα θα στραφούν σε Β-ΒΔ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (9/3) θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να βρέξει τοπικά και στις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές και ότι στα Β-ΒΔ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στο Ιόνιο, ην ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο (10/3) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ενίσχυση των ΒΑ ανέμων οι οποίοι στα ανατολικά και νότια θα φθάσουν τα 8 μποφόρ. Οι σημαντικότερες βροχές θα σημειωθούν στις προσήνεμες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6-3-2012

ΘΡΑΚΗ:

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στις δυτικές περιοχές κυρίως από το βράδυ. Θερμοκρασία από -2 έως 11 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Χιόνια στα ορεινά. Θερμοκρασία από -2 έως 12 βαθμούς.

ΗΠΕΙΡΟΣ:

Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά χιονοπτώσεις. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ:

Νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες Θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Θερμοκρασία από 3 έως 14 βαθμούς.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΣΚΥΡΟΣ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδων στα δυτικά. Λίγα χιόνια στις ορεινότερες περιοχές. Θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Πιθανότητα καταιγίδων στα δυτικά. Λίγα χιόνια στις ορεινότερες περιοχές. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ:

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές το πρωί. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

ΚΡΗΤΗ:

Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως το πρωί. Θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες το πρωί. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.  

Θεσσαλονίκη:

Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Α 3 με 5 μποφόρ.  

Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς.

Αττική:

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Β-ΒΑ 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.  

Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς.

ΑΝΕΜΟΙ:

Ιόνιο: Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα Δ-ΝΔ έως 4 μποφόρ.    

Θρακικό: Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ.

Βόρειο Αιγαίο: ΒΑ 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Κεντρικό Αιγαίο: Β-ΒΑ 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Νότιο Αιγαίο: Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ.

Κρητικό: ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ.

Νοτιοδυτικό Κρητικό (Λιβυκό): Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ.

Θάλασσα Ιεράπετρας: ΒΔ 4 με 6 μποφόρ.

Καρπάθιο: ΒΔ 4 με 6 μποφόρ.

Για τον καιρό στην Τρίπολη τις επόμενες μέρες πατήστε εδώ.

Δημήτρης Ζιακόπουλος

Μαθηματικός-Μετεωρολόγος

Πηγή: http://freemeteo.com