Δάρρας στη ΔΡΤ 91,5: «Ο Δ. Μεγαλόπολης επενδύει στον αθλητικό τουρισμό!» (ήχος)

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 19:00

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται στη Μεγαλόπολης όπου από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο έδινε σημαντικούς αγώνες για την πρόκριση στην τελική φάση του European League! Ο Δήμος Μεγαλόπολης στήριξε την προσπάθεια της Εθνικής και παρείχε την καλύτερη φιλοξενία τόσο στην Εθνική ομάδα γυναικών όσο και με τη διοργάνωση της προκριματικής φάσης του ομίλου της Εθνικής για το European League!Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης λοιπόν μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαλόπολης και αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, κ. Σάκης Δάρρας για την σπουδαία διοργάνωση και την στήριξη του Δήμου στην εθνική μας ομάδας με την φιλοξενία της τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας όσο και σε επίπεδο επίσημων αγώνων.

Στο ξεκίνημα της αναφοράς του στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο κ. Δάρρας αναφέρθηκε λέγοντας: «Ο Δήμος Μεγαλόπολης φιλοξενεί μια επίσημη Ευρωπαϊκή διοργάνωση στο βόλεϊ γυναικών. Διεξάγεται στην πόλη της Μεγαλόπολης ο τρίτος όμιλος και είναι μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Συμμετέχουν οι ομάδες της Σλοβενίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Ελλάδας και είναι μια άκρως μεγάλη και σημαντική διοργάνωση! Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, αλλά μέχρι στιγμής σε οργανωτικό επίπεδο κα σε αγωνιστικό πάνε όλα περίφημα».

Στο ότι η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Ομοσπονδία εμπιστεύεται τέτοιες διοργανώσεις στο Δήμο Μεγαλόπολης, ο κ. Δάρρας σχολίασε: «Προσπαθούμε όσο μπορούμε να δίνουμε στις Εθνικές ομάδες όσα περισσότερα μπορούμε στο επίπεδο του δυνατού. Σίγουρα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για ένα όχι και τόσο λαοφιλές άθλημα όσο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά τα έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό».

Σχετικά με ότι τέτοιες διοργανώσεις βοηθούν και «πείθουν» το ντόπιο στοιχείο και τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, ο ίδιος δήλωσε: «Εδώ στη Μεγαλόπολη και εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου στον αθλητικό οργανισμό και οι συνάδελφοί μου στο Δημοτικό συμβούλιο, θέσαμε σαν στόχο ότι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας θα πρέπει να είναι Νο1. Αναλάβαμε κάποιες αθλητικές δράσεις που σκοπό είχαν την ανάπτυξη του αθλητισμού και την τόνωση της ντόπιας αγοράς της Μεγαλόπολης.

Ξεκινήσαμε με ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα επιλέκτων Άρσης Βαρών σε συνεργασία με την ΕΟΑΒ και τον κ. Πύρρο Δήμα. Προχωρήσαμε εν συνεχεία με την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στη διεξαγωγή ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων, ύστερα η παρουσία της Εθνικής ομάδας επί ενάμιση μήνα περίπου με την διεξαγωγή της προετοιμασίας της και φέτος η ίδια η Ομοσπονδία πέρα από αυτό το τουρνουά, επέλεξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Μεγαλόπολη, ασκώντας «βέτο» τόσο οι ίδιες οι αθλήτριες όσο και ο προπονητής, η προετοιμασία να γίνει στη Μεγαλόπολη!

Η Εθνική μας βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στη Μεγαλόπολη και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για μια πόλη που έχει είναι γνωστή από το εργοστάσιο. Επαγγελματίες αθλήτριες που συμμετέχουν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης επιλέγουν να αναπνεύσουν αυτό το κατά πολλούς ανθυγιεινό αέρα της Μεγαλόπολης.

Συνεχίζουμε σ’ αυτό το μοτίβο. Δεν θα μείνουμε εδώ. Σχεδιάζουμε το Νοέμβριο να αναλάβουμε και μια διοργάνωση για την Εθνική γυναικών μπάσκετ στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεν θα σταματήσουμε. Διαθέτουμε ένα κλειστό για τα δεδομένα της πόλης που βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Φροντίζουμε για να το αναβαθμίζουμε συνεχώς. Πλέον από αυτές τις διοργανώσεις έχουμε σαν κληρονομιά προδιαγραφές Ευρωπαϊκού επιπέδου και πιστεύω ότι θα αναλάβουμε αν μπορέσουμε σε συνεργασία και με άλλους Δήμους γιατί το πρόβλημα της Μεγαλόπολης είναι τα καταλύματα, όπου θα αναλάβουμε κάτι ακόμη μεγαλύτερο!».

«Φοβερή επιτυχία η άνοδος της Δόξας στη Γ’ Εθνική!»

Κι επειδή ο κ. Δάρρας έχει ουσιαστικές σχέσεις με την Δόξα Μεγαλόπολης τόσο σήμερα όσο και κατά το παρελθόν και ως αρμόδιος για θέματα αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και σε επίπεδο Δόξας με την επιτυχία της ανόδου στην Γ’ Εθνική, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η Δόξα πέτυχε μια σπουδαία επιτυχία! Καταρχάς μέχρι και τη χρονιά που μας πέρασε είμαι στη διοίκηση της Δόξας και ζω την προσπάθεια της ομάδας των πέντε τελευταίων ετών. Θα ήθελα να τονίσω απλά ότι η επιτυχία της Δόξας δεν είναι τόσο το πρωτάθλημα και η άνοδος στην Γ’ Εθνική.

Η μεγάλη επιτυχία της Δόξας είναι ότι κατάφερε μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια να γίνει μια σωστή και οργανωμένη ομάδα. Μια ομάδα που αριθμεί περίπου 100 παιδιά στις ακαδημίες της! Μια ομάδα η οποία κατάφερε να συνεργαστεί με τρομερούς προπονητές όπως είναι ο Βασίλης Κούβαλης. Μια ομάδα η οποία μ’ αυτή την οργάνωση και αυτή τη δουλειά που γίνεται τα 3-4 τελευταία χρόνια δεν θα μπορούσε παρά μόνο να έφερνε κάποια στιγμή μια τέτοια επιτυχία!. Αν δεν ερχόταν φέτος θα ερχόταν του χρόνου.

Θα ήθελα απλά να τονίσω ότι η Μεγαλόπολη τα δύο τελευταία χρόνια ευημερεί στον τομέα του αθλητισμού. Ο Πελασγος μια ομάδα που αριθμεί μόνο τρία χρόνια ζωής, από το Γ’ τοπικό φέτος ανέβηκε στο Α’ τοπικό! Ο Σφαιροβόλος Μεγαλοπολίτης Παναγιώτης Μπουζιάνης ανήκει στην Εθνική ομάδα, πήρε την πρώτη θέση στα πρόσφατα «Παπαφλέσσεια» με ατομικό ρεκόρ με 18:20. Ο Γιάννης Κότσιρας παιδί της Μεγαλόπολης πήρε μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης! Πραγματικά αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα αθλητικά κομμάτια αυτής της πόλης!

Η Αρκαδία έχει πάει πάρα πολύ μπροστά τον αθλητισμό και έχει πολλά συγκριτικά οφέλη σε σχέση με άλλες πόλεις. Είμαστε δίπλα στην Αθήνα και για πολλές ομάδες το μεγάλο πρόβλημα είναι τα έξοδα σε μεγάλες κατηγορίες και πρέπει οι ομάδες να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, εμείς γεωγραφικά είμαστε σε κοντινές αποστάσεις από τις αντίπαλες έδρες και αυτό μας επιτρέπει να πετυχαίνουμε σημαντικές επιτυχίες σε συλλογικό και σε Εθνικό επίπεδο, φέρνοντας σημαντικές διοργανώσεις τονώνοντας τον αθλητικό τουρισμό!».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σάκη Δάρρα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης: