Δέδες: Σε κυκλοφορία μέχρι τον Αύγουστο α/δ Ολυμπίας Οδού και σήραγγες Δερβενίου

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 15:11
Φωτο αρχείου

Τις εργασίες του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πάτρας επιθεώρησε ο Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες, τονίζοντας ότι υπάρχει πλέον ένα διαφορετικό τοπίο σ’ αυτόν τον «κρίσιμο», όπως τον χαρακτήρισε, αυτοκινητόδρομο, καθώς και μια επιτάχυνση των εργασιών σε όλον τον οδικό άξονα Κόρινθος – Πάτρα, ένα έργο που θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017.

Ο κ. Δέδες ανακοίνωσε ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα παραδοθεί το αυτοτελές τμήμα μήκους 19 χλμ. από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι τα διόδια του Κιάτου και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία και οι δύο σήραγγες του Δερβενίου, ενώ ο δρόμος θα έχει ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2017. Παράλληλα, ο Γ.Γ. Υποδομών ανακοίνωσε την κατασκευή ενός σημαντικού έργου για την Κόρινθο και συγκεκριμένα ενός παράπλευρου “service road” δρόμου 20  χλμ., από τον κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι το Κιάτο, που θα αποσυμφορήσει την ΠΕΟ Πατρών – Κορίνθου, ενός δρόμου που είναι, όπως είπε, από τους πλέον κορεσμένους, χωρίς οδική ασφάλεια και με τεράστια προβλήματα συντήρησης, που όμως μέχρι το τέλος του έτους ο στόχος ολοκλήρωσής του θα έχει επιτευχθεί.Ο κ. Δέδες δήλωσε ικανοποιημένος από την πλήρη ανταπόκριση των κατασκευαστριών κοινοπραξιών, σε χρονοδιάγραμμα και επίπεδο συμφωνηθέντων, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά ότι το μεγάλο στοίχημα του Μαρτίου του 2017 θα κατακτηθεί και όλα τα ενδιάμεσα χρονικά ορόσημα θα υλοποιηθούν στο έπακρο.

Μιλώντας για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου του Μορέα ο κ. Δέδες σημείωσε ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται πλήρως και σε πολλές περιπτώσεις και με πιο γοργούς ρυθμούς από τα συμφωνηθέντα και όσον αφορά την περιμετρική της Καλαμάτας, τόνισε ότι θα παραδοθεί ολοκληρωμένη στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2016 για να συμπληρώσει ότι τον Οκτώβριο θα ολοκληρωθεί πλήρως ο πρώτος εθνικός αυτοκινητόδρομος παραχώρησης, με την παράδοση και της περιμετρικής της Καλαμάτας.