Δέκα εννέα Περιφερειακοί Σύμβουλοι ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ για τη συζήτηση δύο σημαντικών θεμάτων

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 17:55

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έχει δει το φως της δημοσιότητας συνολικά δέκα εννέα (19) Περιφερειακοί Σύμβουλοι με κοινή τους ανακοίνωση, ζητούν την διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν δύο θέματα.

Το ένα αφορά την επενεξέταση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον 2.099.320,32 € σε ανάδοχο εταιρεία, παρά την καθολική όπως τονίζεται αντίθεση όλων των παρατάξεων. Το δεύτερο θέμα αφορά την αντιμετώπιση της αντονότατής διάβρωσης στην παραλία Κάντιας στην Αργολίδα.Αναλυτικά η ανακοίνωση των 19 Περιφερειακών Συμβούλων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«19 Περιφερειακοί Σύμβουλοι καταθέσαμε τη Δευτέρα 16 Μαΐου αίτηση με υπογραφές μας για να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ όπως ορίζει ο νόμος, για να συζητηθούν τα εξής δύο θέματα.

1. Η επανεξέταση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον 2.099.320,32 € (με Φ.Π.Α.) στην ανάδοχο εταιρεία διότι είναι γνωστό ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πάρθηκε με καθολική αντίθεση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, διότι οι γνωμοδοτήσεις στηρίχθηκαν σε αναληθή δεδομένα.

Επειδή το θέμα της πληρωμής 2.099.320,32 € στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι πολύ σοβαρό, το θέμα πρέπει να συζητηθεί στο ΠεΣυΠ ώστε να διερευνηθεί πλήρως και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Συνεπώς ζητάμε να μην προχωρήσει η Περιφέρεια σε καμία πληρωμή πριν συζητηθεί το θέμα στο ΠεΣυΠ.

2. Το θέμα που αφορά: «Αντιμετώπιση της εντονότατης διάβρωσης στην παραλία της Κάντιας της Αργολίδας».

Είναι γνωστό ότι πάνω από ένα μήνα έχει κατατεθεί στο προεδρείο αίτηση για να γίνει συζήτηση για το θέμα αυτό όμως παρότι το θέμα είναι και μείζον και φλέγον και ταχύτατα εξελισσόμενο αφού μέσα σε μια δεκαετία έχουν χαθεί πάνω από 30 μέτρα παραλίας και παρότι το θέμα εισηγούνται σύμβουλοι από τρεις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (Δρούγκας, Καρούζος, Λυμπέρης) και για την συζήτηση του θέματος συμφωνεί το σύνολο της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΠεΣυΠ αρνείται να το φέρει προς συζήτηση.

Συνεπώς δεν μας μένει άλλος δρόμος από την διαδικασία των υπογραφών.
Βέβαια ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ παρά και ενάντια στο νόμο δεν έχει ακόμη ορίσει συνεδρίαση όπως όφειλε.

Οι υπογράφοντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι οι εξής:
Πετράκος Θανάσης
Δρούγκας Δημοσθένης
Λυμπεροπούλου Δήμητρα
Πουλοκέφαλος Γιώργος
Βεργινάδη Μαρία
Δημητρακοπούλου Τζένη
Μπουντρούκας Ιωάννης
Γκιλίτσης Νικόλαος
Γκούνης Απόστολος
Σκούρος Χαράλαμπος
Πετρίτσης Γιώργος
Λυμπέρης Αντώνιος
Μπούζα Αντωνία
Σταματάκος Μιχάλης
Γιαννακούρας Ευάγγελος
Τζανετέα Αδαμαντία
Σπυριδάκου Μαργαρίτα
Νικολάκου Κωνσταντίνα
Τατούλης Πέτρος».