Δια ζώσεις συνεδριάσεις του ΠεΣυΠ ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 14:58
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Τη διεξαγωγή δια ζώσης των Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής ζητά από την περιφερειακή αρχή η «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου»  με την ταυτόχρονη εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. 

Ειδικότερα, στο αίτημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση»  αναφέρει:“Ζητάμε πλέον οι συνεδριάσεις του ΠεΣυΠ και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας να γίνονται δια ζώσης, σε χώρο που θα επιλέγει η διοίκηση, τηρούμενων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων.

Τώρα πλέον που οι δραστηριότητες έχουν ανοίξει, εργασίες, σχολεία, καταστήματα, δικαστήρια, εστίαση, παραστάσεις, συναυλίες, τουρισμός, γάμοι και βαφτίσια με παρουσία 400 ατόμων κλπ. είναι υποκριτικό να επικαλείται κανείς τη δημόσια υγεία και περιοριστικά μέτρα για τη μη διεξαγωγή με φυσική παρουσία των συμβούλων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής.

Ζητάμε από την επόμενη οι συνεδριάσεις του ΠεΣυΠ και της Οικονομικής Επιτροπής να διεξάγονται δια ζώσης τηρούμενων φυσικά όλων των υγειονομικών μέτρων όπως:

Να υποβάλλονται όλοι οι σύμβουλοι σε rapid test ή self test πριν τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.

Να φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα.

Να κάθονται αραιά καλύπτοντας όλη την αίθουσα κλπ.”