Διαχείριση απορριμμάτων | Μαίνεται η κόντρα για εκτάσεις στην Παλαιόχουνη – Οι καταγγελίες και οι απαντήσεις

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 23:58

Σε καταγγελίες για «ανίσχυρα προσύμφωνα αγοροπωλησίας γης και άκυρα οριστικά συμβόλαια» εκτάσεων στην περιοχή Παλαιόχουνη, όπου προβλέπεται κατασκευαστεί τμήμα των υποδομών της ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου έχει προχωρήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου ο Αρκάς Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος.

Ο κ. Μπέζος καλεί τον Περιφερειάρχη να μην κρύβεται και να δώσει απαντήσεις, ενώ έχει ζητήσει τόσο την παραίτηση του κ. Τατούλη, όσο και την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα.Ακολούθησε μία συνέντευξη στο tv super, όπου κ. Μπέζος είπε ότι το θέμα έχει φτάσει πολύ ψηλά, έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και προανήγγειλε ότι η υπόθεση θα φτάσει στη Βουλή.

Ο κ. Μπέζος ανάφερε όλο το ιστορικό, εξηγώντας ότι εμφανίστηκε προσύμφωνο αγοράς έκτασης του πατέρα του, Ηρακλή Μπέζου, στην Παλαιόχουνη, χωρίς εκείνος να έχει πουλήσει.

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικώς ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος είπε ότι έχουν ακουστεί πράγματα που τον συκοφαντούν και υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με το θέμα αυτό. Επίσης, ανάφερε ότι προ ημερών, επικοινώνησε μαζί του ο κ. Ηρακλής Μπέζος (πατέρας του Γιώργου Μπέζου) ο οποίος είπε (στον κ. Γιαννακούρα) ότι θέλει τα χρήματα του και δεν τον απασχολεί αν θα γίνει ή όχι το έργο.

«Το θέμα είναι οικονομικό και όχι ηθικό» είπε ο κ. Γιαννακούρας και κάλεσε όποιον επιθυμεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Για να κλείσει με μία αιχμή προς τον κ. Μπέζο …. «Όταν πήγαινες στην ΤΕΡΝΑ και διαβουλεύοσουν, τότε ήταν καλά;»

Ακολούθησε μία γραπτή ανακοίνωση από τον κ. Γιαννακούρα που αναφέρει … «Απορώ με το θράσος σας να ζητάτε την παραίτηση από έναν κατ’ επανάληψη εκλεγμένο, εσείς ένας διορισμένος. Μήπως έχετε κάτι άλλο στο πίσω μέρος του μυαλού σας; Ο πολιτικός σας εκβιασμός σας δηλώνω κατηγορηματικά πως δεν θα περάσει και επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι η πρώτη και τελευταία παρέμβαση- απάντηση μου για το εν λόγω ζήτημα. Όλοι αντιλαμβάνονται τις σκοπιμότητες που θέλετε να εξυπηρετήσετε κι εγώ δεν πρόκειται να σας βοηθήσω να τις επιτύχετε.»

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων – συνεντεύξεων στις οποίες προέβη ο κύριος Γ. Μπέζος, γραπτή ανακοίνωση – απάντηση έδωσε και ο κ. Αδαμάντιος Σιαμπής το όνομα του οποίου αναφέρθηκε αρκετές φορές από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στις καταγγελίες του. Ο κ. Σιαμπής αναφέρει ότι θεωρεί ότι νομίμως μεταβίβασε την έκταση που αναφέρει ότι του ανήκει και η οποία τονίζει ότι βρίσκεται εκτός της ιδιοκτησίας «οικογένειας Μπέζου», ενώ στο τέλος αναφέρει ότι η όποια ιδιοκτησιακή διαφορά θα λυθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Σε πολύ υψηλούς τόνους και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς η ανταπάντηση του κ. Μπέζου που μεταξύ άλλων επιτίθεται στον Δ. Σιαμπή και αναφέρει … ” δες μόνο τι έχεις υπογράψει στο προσύμφωνο, τι υπογράφεις δυο χρόνια αργότερα και βρες έναν έναν μόνο που να συμφωνεί με αυτά που λες. Έναν ΜΟΝΟ, όχι πολλούς. Δεν θα βρεις, γιατί σε τέτοια κατάντια και ξεπεσμό δεν υπάρχει κανένας στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειρας μας. Όλο το χωριό μπορώ να σου φέρω να σου υποδείξει τίνος και ποιο είναι κάθε τμήμα της χωροθετημένης για τα σκουπίδια έκτασης.”

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Εξ αρχής, απάντηση στις καταγγελίες του διοικητή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας αποτελούν δηλώσεις στο messiniapress του διευθυντή της ΤΕΡΝΑ, Γιώργου Αγραφιώτη. Τη θέση ότι η ΤΕΡΝΑ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν ιδιώτες και δεν πρόκειται, για λόγους αρχής, να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον ιδιωτών εξέφρασε ο διευθυντής της Εταιρείας, Γιώργος Αγραφιώτης, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του διοικητή του νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου.

Ο κ. Αγραφιώτης, μιλώντας στο messiniapress, προσέθεσε ότι όποιος ιδιώτης εγείρει ζητήματα μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει και ξεκαθάρισε.

Όσον αφορά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εναντίον της οποίας επίσης έχει στραφεί ο κ. Μπέζος με τα λεγόμενά του, στελέχη της αναφέρουν ότι δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν, πόσω μάλλον να αναγάγουν σε πολιτικό ζήτημα, ένα ζήτημα που αφορά ιδιώτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γεωργίας Αναγνωστοπούλου στη “Φωνή της Μεσσηνίας”, «Ο περιφερειάρχης, δεν απάντησε, με τη Θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στη “Φ”, να ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δε Θα δεχθεί ο Πέτρος Τατούλης να εμπλακεί σε συνομιλία με το Γιώργο Μπέζο, ο οποίος προσπαθεί όπως ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή να αναδείξει ένα προσωπικό του πρόβλημα σε πολιτικό.

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, έκανε λόγο για παλαιοκομματική τακτική, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία περίπτωση η ιδιωτική υπόθεση κάποιου, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο και υπενθυμίζοντας την καινοτομία του, η οποία Θέλει την Περιφέρεια να μην έχει Θέση στη χωροθέτηση.

Η κα Νικολάκου επίσης, στη συνέντευξή της στη “Φ”, αφού ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται θεσμικά στην εν λόγω υπόθεση, προέτρεψε τον κ. Μπέζο να προσφύγει στη δικαιοσύνη, στην περίπτωση που έχει οποιαδήποτε διένεξη με κάποιον ιδιώτη ήταν εταιρεία».