Διαδικτυακή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στην Αρκαδία (vid)

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 20:21

Φ. Γεννηματά: Εθνική υπόθεση – όχι κρατικό μυστικό η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

“Η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μεγάλη εθνική υπόθεση, δεδομένου μάλιστα ότι η χρονική περίοδος της υπερβαίνει την θητεία αυτής της Κυβέρνησης. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί και πάλι χωρίς την στοιχειώδη εθνική συνεννόηση. Καμία ως τώρα συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα και ελάχιστη δημόσια διαβούλευση και μόνο σε γενικούς άξονες. Αντιλαμβάνεται την πολύ καθυστερημένη συζήτηση στη Βουλή που προανήγγειλε, ως τυπική διαδικασία επικύρωσης τετελεσμένων. Όμως το σχέδιο αυτό δεν είναι κρατικό μυστικό και η επιτυχία του είναι συνάρτηση της στήριξης και της συνέργειας όλων των δυνάμεων της χώρας. Αυτό πιστεύουμε και αυτό θα επιδιώξουμε. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις-κατευθύνσεις για το Οικονομικό σχέδιο ανάπτυξης των λιγνιτικών περιοχών, που θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί γενναία και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Η Πρόταση μας περιλαμβάνει, μια μεγάλη Βιομηχανική Μονάδα υποδομές μεταφορών, ρήτρα βιώσιμης ανάπτυξης, διατήρηση του ενεργειακού BrandName και επέκταση του δικτύου Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης. Επίσης ανάπλαση εδαφών και αποκατάσταση τοπίων, ειδική μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό με ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας μέσω του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, ειδικό πενταετές πρόγραμμα κατάρτισης και ενίσχυσης εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης των υφιστάμενων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα πληγούν”.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της διαδικτυακής περιοδείας της- διαδικτυακής εκδήλωσης- στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην Αρκαδία με θέμα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μεταξύ άλλων έγιναν παρεμβάσεις από τον Γραμματέα του Τομέα Οικονομικών του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Κουτσούκο, το  Βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο,  από Δημάρχους της Αρκαδίας και συγκεκριμένα τους Γιώργο Καμπύλη, Στάθη Κούλη και Χαράλαμπο Λυσίκατο, οι οποίοι έκαναν τις προτάσεις τους για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης παρενέβησαν ο ΔΣ Τρίπολης και επικεφαλής της παράταξης “Τρίπολη-Αλλάζουμε τα Δεδομένα” Νίκος Τσιαμούλος, οι πρώην Δήμαρχοι Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, Βόρειας Κυνουρίας Τάκης Μαντάς και Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης καθώς ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθανάσιος Κατσής και ο Πρόεδρος του ΕΚΑ Αριστείδης Μπρουμάς.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση παρενέβη και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, όπως και εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Τρίπολης.

Τον συντονισμό της διαδικτυακής εκδήλωσης έχει ο Στέφανος Παραστατίδης Γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε την διαδικτυακή εκδήλωση που συνεχίζεται.