Διαδικτυακή συζήτηση ψυχολογικής υποστήριξης πραγματοποιεί η τοπική κοινότητα Στενού

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020 10:16

Μια εξαιρετική δράση ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η τοπική κοινότητα Στενού του Δήμου Τρίπολης, και η δραστήρια πρόεδρος του Ελένη Πρωϊμάδη, στην προσπάθεια της να στηρίξει ψυχολογικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τους κατοίκους και τους φίλους του χωριού, μέσα από το Facebook.

Η ανακοίνωσή τους που ακολουθεί τα λέει όλα. Από εμάς ένα μεγάλο Μπράβο!Ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στην καραντίνα, με τα πιο συχνά συναισθήματα να είναι ο θυμός , η σύγχυση , ο πανικός, ο φόβος για το άγνωστο και το αίσθημα του αβοήθητου, ενώ η αιφνιδιαστική αλλαγή από το αίσθημα της ελευθερίας στον περιορισμό, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κοινότητα Στενού διοργανώνει στις 10.04.2020 και ημέρα Παρασκευή στην ιστοσελίδα της στο Facebook «Όλοι μαζί για το Στενό», διαδικτυακή ομιλία σε ζωντανή σύνδεση και ώρα 17.00 μ.μ., με βασικούς ομιλητές τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Ημέρας «Αμάλθεια» και Παιδοψυχίατρο Ιωάννη Κουτσανδρέα και τη Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Ημέρας, με θέμα τις Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις του κορονοϊού.

Οι συμμετέχοντες, θα μπορούν επίσης να θέσουν ερωτήματα σχετικά με ζητήματα που τους προβληματίζουν.