Διαφωνίες ακόμα και για την ψηφοφορία στο ΠεΣυ Πελ/σου για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 22:01
στιγμιότυπο από την αναταραχή που προκλήθηκε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για τη ΔΕΗ

Για μία ακόμα φορά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκλήθηκε ένταση και διαφωνίες ακόμα και στη διαδικασία της ψηφοφορίας, όσον αφορά το θέμα με την μετοχοποίηση-ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αφού οι σύμβουλοι διαφωνούσαν στο τέλος της συζήτησης για το ποια πρόταση πέρασε.

Μετά από δύο ώρες συζήτησης για τη ΔΕΗ, στην οποία ακούστηκαν θέσεις κατά της ιδιωτικοποίησης –μετοχοποίησης της και παραμονής του δημόσιου χαρακτήρα της , καθώς και της επανεξέτασης της απολιγνιτοποίησης, θέσεις που στηρίχθηκαν από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, αλλά και θέσεις υπέρ της μετοχοποίησης της ΔΕΗ, τις οποίες εξέφρασε η περιφερειακή αρχή, σημειώνοντας πως αυτό γίνεται για να υπάρξει εξεύρεση πόρων για να γίνουν επενδύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ τονίστηκε πως πρέπει η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την ενέργεια κυρίως για τα φτωχά νοικοκυριά αλλά και να προχωρήσει η απολιγνιτοποίηση, αφού υπάρξουν άμεσα επενδύσεις, τόσο ιδιωτών, όσο και δημόσιων (κυρίως υποδομές).Τελικά μετά από δύο ψηφοφορίες υπερίσχυσε η πρόταση της περιφερειακής αρχής, η οποία στηρίχθηκε και από τον κ. Μπουντρούκα, καθώς και από τον ανεξάρτητο σύμβουλο κ.Οικονόμου.

Ο κ. Γόντικας είχε δική του πρόταση, ενώ την κοινή πρόταση για την μη μετοχοποίηση της ΔΕΗ στήριξαν οι παρατάξεις Τατούλη, Δέδε, Πετράκου, Λυμπεροπούλου ( ο κ. Κάτσαρης και ο κ. Τζεμπετζής απουσίαζαν) καθώς και η ανεξάρτητη σύμβουλος κα. Σπυριδάκου.