Διαφωνίες στο ΠεΣυ σχετικά με ψήφισμα για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 21:18

Προτείνουμε να αποστείλουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας, προκειμένου να αποτρέψουμε την ψήφιση του Νομοσχεδίου και να δώσουμε ως Θεσμικό όργανο τη δική μας απάντηση και θέση.

Δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μεγαλώνουν και συντηρούν ένα ή και περισσότερα ζώα, πολλές φορές από το περίσσευμα τους να ενώσουμε τη φωνή μας κατά της στείρωσης δεσποζόμενων σκύλων και υπέρ της ερασιτεχνικής εκτροφής.Ζητάμε να μην προβλέπεται η υποχρεωτική στείρωση σε καμία περίπτωση των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων σκύλων και γάτων και όχι τον υποχρεωτικό ευνουχισμό δηλαδή την αφαίρεση των γεννητικών οργάνων των πιο πιστών φίλων του ανθρώπου.

Με τη διάταξη αυτή μπαίνει τέλος στην από αιώνες εξέλιξη όλων των φυλών των δεσποζόμενων σκύλων.

Το παραπάνω κείμενο ήταν η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζήτησε την ψήφο των συναδέλφων του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει από την προηγούμενη συνεδρίαση που διεκόπη να έρθει το ψήφισμα, αλλά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης παρενέβη η κα. Λυμπεροπούλου και ζήτησε να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε επόμενη συνεδρίαση γιατί είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και να ληφθεί απόφαση κανονική και όχι να εκδοθεί ψήφισμα.

Τα ίδια ανέφεραν και εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων καθώς και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ζήτησε να παρέμβουν στη συνεδρίαση και φιλοζωικές οργανώσεις και εκπρόσωποι κυνηγών.

Από τη δική της πλευρά η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” ζήτησε να τεθεί το ψήφισμα σε ψηφοφορία, ως ορίζει ο κανονισμός και σε επόμενη συνεδρίαση να έρθει θέμα γενικότερα για το σύνολο του Νομοσχεδίου. Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού ο Πρόεδρος ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος, μιας και οι άλλες παρατάξεις θέλουν να γίνει εκτενής συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

Μετά την πεντάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης ο κ. Σκαντζός ανέφερε πως το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία και πως το θέμα θα συζητηθεί ως ημερήσιας διάταξης σε επόμενη συνεδρίαση ενώ ο κ. Νίκας σημείωσε πως δεν μπορεί να πάει στην αντίστοιχη επιτροπή στην οποία συμμετέχει με το εν λόγω ψήφισμα, γιαυτό θα συζητηθεί το θέμα.