Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου στην Καλαμάτα

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 11:50
φωτο αρχείου

ΘΕΜΑ: «Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2019»

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (ώρα προσέλευσης 09:00 π.μ.) θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, στα “Εκπαιδευτήρια Μπουγά”, οδός Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα Καλαμάτας ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.Η θεματική του διαγωνισμού για μαθητές/τριες έχει ως εξής:

Εκπαιδευτική Δράση STEM Νηπιαγωγείου

• «Μια βόλτα στην πόλη μου» (Κατηγορία Δημοτικού)
• Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά»
• Παράλληλη ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη»
• Κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2» (Κατηγορία Γυμνασίου)
• «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα»
• Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: «Πρωτέας» (Κατηγορία Λυκείου)
• Ανοικτή κατηγορία Λυκείου: «Smart Cities»

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών/τριών στην Ελλάδα. Η συμμετοχή στους Διαγωνισμούς αυτούς δίνει τη δυνατότητα σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να αποκτήσουν εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες μέσα από τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων που απαιτούν διεπιστημονική προσέγγιση.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών στο δικτυακό τόπο https://wrohellas.gr/πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδ-2019/.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και το πρόγραμμα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου έχει ως εξής: