Διάλεξη στην Τρίπολη για τη μάχη της Μαντινείας (ήχος)

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 11:14

Διάλεξη με θέμα «Η Μάχη της Μαντινείας (362 π.Χ.) – Νέες αρχαιολογικές παρατηρήσεις», θα δώσει την Παρασκευή 20 Μαΐου, στην Τρίπολη, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Κίσσας.

Η διάλεξη θα δοθεί στις 8:00 το βράδυ, στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης και την εκδήλωση διοργανώνουν ο δήμος Τρίπολης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.Ο κ. Κίσσας φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου το πρωί στην εκπομπή «Επί της ουσίας» της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο τάφος του Επαμεινώνδα εντοπίζεται σε άλλο σημείο στο οροπέδιο της Μαντινείας από εκείνο στο οποίο είχε καταλήξει ο αρχαιολόγος, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ενώ ευχαρίστησε και τον εφοπλιστή, Θανάση Μαρτίνο, γιατί, όπως είπε, από την ομάδα των «5» που εργάζονται για τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι τρεις πληρώνονται από την οικογένεια Μαρτίνου.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει την Παρασκευή στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο και να παρακολουθήσει την ομιλία του.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κίσσα στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης: