Διαμαντόπουλος στη ΔΡΤ: ” Δεν χρειάζεται να γίνουμε μωβ στην Αρκαδία για να προσέξουμε. Κοινωνικός σεβασμός και τήρηση μέτρων” (ήχος)

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 09:04

“Δε χρειάζεται να γίνουμε μωβ στην Αρκαδία και να φορέσουμε μάσκα παντού. Πρέπει να έχουμε κοινωνικό σεβασμό και να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, αποστάσεις, υγιεινή χεριών, μάσκα όπου απαιτείται”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος στην εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης “Δύο …στις Δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα.

Ο κ. Διαμαντόπουλος “χτύπησε” καμπανάκι μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Αρκαδία (η αναφορά έγινε με αφορμή τα κρούσματα της Κυριακής, τη Δευτέρα ο αριθμός ήταν ακόμα μεγαλύτερος και πιο ανησυχητικός), αφού μέσα σε λίγες μέρες αυτά διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ανεβαίνουν ανησυχητικά και οι νοσηλείες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο που έφθασαν στις 28 (τη Δευτέρα πάντα, αφού ο αριθμός αλλάζει).Ο Διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μίλησε και για τους ελέγχους των πιστοποιητικών για τους οποίους θα πρέπει να έχει ρόλο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Διαμαντόπουλος σημείωσε πως θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις ώστε να αυξηθεί και ο εμβολιασμός στην περιοχή μας, γιατί το ποσοστό εμβολιασμού στην Αρκαδία είναι αρκετά χαμηλό.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.