Διαμαρτυρία Υγειονομικών στην Τρίπολη | Τα προβλήματα της υγείας δεν κρύβονται (vid,ph)

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 18:02

Συμμετοχή Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας

Διαμαρτυρία υγειονομικών πραγματοποιήθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την 15η Οκτωβρίου.Στην διαμαρτυρία των υγειονομικών συμμετείχε και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας.

Μεταξύ άλλων από τους εκπροσώπους τόσο των συνταξιούχων όσο και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας τονίστηκε για μία ακόμα φορά η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και της Δημόσιας Υγείας και έγινε αναφορά στις ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στο Παναρκαδικό όσο και στα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας.

Ο κ. Καρβέλας από τους συνταξιούχους τόνισε πως δεν γίνεται να κλείνουν ραντεβού μετά από αρκετές μέρες για μία εξέταση ή να τους δίνουν παραπεμπτικό για να γίνει η εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώσουν κάποιο ποσό που για αυτούς που λαμβάνουν σύνταξη των 400 ευρώ είναι μεγάλο.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Ιωαννίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Αρκαδίας, καθώς και άλλοι υγειονομικοί τόνισαν πως δεν γίνεται να στηρίζεται η ιδιωτική Υγεία και τα ιδιωτικά κέντρα, που έχουν αναλάβει και την “μπίζνα” του μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό και να μην υπάρχουν μηχανήματα για έλεγχο σε κάθε νοσοκομείο και σε κάθε κέντρο Υγείας.

Τονίστηκαν δε οι ελλείψεις σε γιατρούς και το πρόβλημα με τις εφημερίες, ενώ ειπώθηκε πως χρωστούνται άδειες σε πολλούς γιατρούς.

Να σημειώσουμε τέλος πως καυτηριάστηκε και το γεγονός πως δεν επετράπη να γίνει η διαμαρτυρία έξω από το χώρο των ΤΕΠ αλλά αναγκάστηκαν να βγουν στο δρόμο εκτός νοσοκομείου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα ειπώθηκαν στη διαμαρτυρία.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Donnerstag, 15. Oktober 2020