Διαμαρτυρία καθηγητών για την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους (vid,ph)

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 11:01

Συναντήθηκαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο στα γραφεία της Τρίπολης

Το κλείσιμο του τμήματος Πληροφορικής της Β’ Τάξης του ΕΠΑΛ Άστρους και το κλείσιμο του τμήματος Δομικών Έργων της Γ’ Τάξης του ΕΠΑΛ Τρίπολης οδήγησαν το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας αλλά και εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ να προχωρήσουν, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, σε διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.Η μη λειτουργία των δύο ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά που θέλουν να φοιτήσουν στα συγκεκριμένα τμήματα, καθώς και στις οικογένειές τους, αφού θα αναγκαστούν, αν θέλουν να συνεχίσουν την φοίτηση, να πάνε σε άλλες πόλεις, κάτι που δεν είναι και τόσο εφικτό.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας Ηλίας Αγγελάκος σε δηλώσεις του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και επεσήμανε πως ζητούν από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο να φροντίσει ώστε τα δύο τμήματα να λειτουργήσουν, γιατί διαφορετικά οι μαθητές θα σταματήσουν το σχολείο.

Το ίδιο ανέφερε και στη διάρκεια της συνάντησης με τον κ.Πετρόπουλο, ενώ και οι άλλοι εκπαιδευτικοί που μίλησαν επεσήμαναν πως η απόφαση αυτή αναγκάζει τους μαθητές να μην συνεχίσουν το σχολείο. Και τόνισαν πως θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αν δεν δοθεί λύση στο όλο πρόβλημα.

Ο κ.Πετρόπουλος τόνισε στους εκπαιδευτικούς πως έχει ήδη στείλει αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απάντηση από το Υπουργείο, το οποίο θα πάρει την τελική απόφαση, ενώ επεσήμανε πως δεν έχει αντίρρηση προσωπικά να λειτουργήσουν τα τμήματα, αλλά δεν αποφασίζει ο ίδιος.

Ο κ.Αγγελάκος μίλησε και για άλλα θέματα της εκπαίδευσης και επεσήμανε πως όσον αφορά την κατάργηση των λατινικών και την αντικατάστασή τους με την κοινωνιολογία, αυτό δεν έχει να κάνει με την στήριξη του ενός ή του άλλου μαθήματος, αλλά με μία γενικότερη πολιτική κατάργησης ωρών στα σχολεία, που συνεπάγεται μείωση προσλήψεων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από όσα ειπώθησαν στη διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Διαμαρτυρία για μη λειτουργία τμημάτων στα ΕΠΑΛ