Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ Αρκαδίας κατά του νομοσχεδίου για τις συγκεντρώσεις-πορείες (vid,ph)

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 21:30

Με συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού το ΠΑΜΕ Αρκαδίας εξέφρασε την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και αφορά στις “Δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις”.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουλίου συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που επιδιώκει, όπως ειπώθηκε, να επιφέρει “ταφική σιγή”.Η κα.Πανούση που μίλησε στα ΜΜΕ, αφού δεν πραγματοποιήθηκε κάποια άλλη ομιλία, παρά αναγνώσθηκαν ανακοινώσεις σωματείων εργαζομένων, δήλωσε πως το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλους νόμους, που απέτρεπαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μέρος σε συγκεντρώσεις και απεργίες.

Η κα. Πανούση σημείωσε επίσης πως το νομοσχέδιο που ψηφίζεται έχει στόχο να αποτρέψει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στις πορείες και στις διαμαρτυρίες γιατί το επόμενο διάστημα τα μέτρα που θα έρθουν θα πλήττουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα.

Επεσήμανε δε πως το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει πιο οργανωμένα και μαζικά τον αγώνα του ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και αυτό θα φανεί στην πράξη το επόμενο διάστημα.

Τέλος, κατήγγειλε την παράταξη της ΔΑΚΕ, που είναι πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, που δεν πραγματοποίησε συμβούλιο, ώστε να αποφασιστεί διαμαρτυρία και από το ΕΚΑ.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του μέλους του ΠΑΜΕ Αρκαδίας Παναγιώτας Πανούση στο βίντεο.