Διαμαρτυρία πολιτών έξω από τη μονάδα παραγωγής ζωοτροφών στο Αθήναιο (video – pics)

Το Σαββάτο 19.06.2021 λίγο έξω απ’ το χωριό Αθήναιο του δήμου Τρίπολης κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους σε σχέση με το ζήτημα της δημιουργίας Μονάδας επεξεργασίας υπολειμμάτων κρεάτων.

Η Επιτροπή Αγώνα ανέφερε πως ο ιδιώτης επιχειρηματίας δεν νοιάζεται για την υγεία των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στις μικρές οικογενειακές δραστηριότητες, στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, τη μεταποίηση.



Νοιάζεται για τη μεγιστοποίηση των κερδών του.

Η μετατροπή της ευρύτερης περιοχής της Ασέας σε ζώνη άσκησης κάθε είδους ρυπογόνων δραστηριοτήτων θα μας βρει απέναντι.

Η αποκάλυψη του εγκλήματος την τελευταία στιγμή και ο γενικός ξεσηκωμός των κατοίκων ανάγκασε όλους αυτούς ακόμη και εκείνους που έβλεπαν οφέλη στη βρόμα και τη δυσωδία να πούνε όχι.

Δεν δεχόμαστε να γίνουμε η Χαβούζα της Πελοποννήσου.

Παλεύουμε για:

  • Να μην εγκατασταθεί στο Αθήναιο η μονάδα επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων.
  • Να ξηλωθούν τώρα και να απομακρυνθούν όσα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο εργοστάσιο.
  • Παράλληλα με την αγωνιστική μας δράση θα προβούμε και στις αναγκαίες δικαστικές παρεμβάσεις (ένσταση στον υπουργό, ασφαλιστικά μέτρα κλπ.) Απαιτούμε από το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρειας Πελοποννήσου να καλύψουν τα νομικά έξοδα.
  • Να μην εγκατασταθούν στην περιοχή μας άλλες ρυπογόνες μονάδες, όπως επεξεργασίας αποβλήτων τυροκομείου, πτηνοτροφικών μονάδων, βιοαέριο, καύση απορριμμάτων, πυρινελαιουργείων, Α.Π.Ε., κλπ.
  • Μέτρα στήριξης στη γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, έργα βελτίωσης της δυνατότητας ύδρευσης – άρδευσης και σε καμίας περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επιδεινωθούν οι ήδη δύσκολες συνθήκες από τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού από τις ρυπογόνες δραστηριότητες.
  • Απόκρουση των συνεπειών από τη λειτουργία της ΜΕΑ και του ΧΥΤΥ στην Παλαιόχουνη.
  • Απαιτούμε από το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρειας Πελοποννήσου να γίνουν τώρα μετρήσεις και να καταγραφούν σε βάση δεδομένων όλα τα περιβαλλοντικά στοιχεία και ειδικότερα για τα νερά για να μπορούν στην πορεία να γίνονται συγκρίσεις.

 

Με το πέρας της συγκέντρωσης συγκεντρώθηκαν υπογραφές για έκδοση ψηφίσματος και ανακοινώθηκε νέα κινητοποίηση στις 5 Ιουλίου στο κέντρο της Τρίπολης

Προηγούμενο άρθροΕπικράτηση της Κ19 του Αστέρα απέναντι στον Ατρόμητο
Επόμενο άρθρο“Ο Κήπος του Ποιητή, Οδός Καρυωτάκη” | Το ντοκιμαντέρ του Φώτη Παπούλια προβλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο (ph/vid)