Διαμαρτύρεται η ΠΕΔ για διαθεσιμότητα – απολύσεις υπαλλήλων

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 07:22

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου στην έκτακτη συνεδρίαση του, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013, με θέμα τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις Δημοτικών Υπάλληλων, αφού άκουσε τις απόψεις των μελών και εκπροσώπων αυτοδιοίκητων κινήσεων, αλλά και εκπροσώπων των εργαζομένων στους Δήμους, ομόφωνα ψήφισε :  1. Εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην κατάργηση των Δομών της Δημοτικής Αστυνομίας, των Σχολικών Φυλάκων, τονίζοντας ότι χωρίς Δημοτική Αστυνομία είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι Δήμοι και οι πόλεις, αλλά και χωρίς φύλαξη των σχολείων, είναι αδύνατη η εύρυθμη λειτουργία τους και απαιτεί την απόσυρση των άρθρων 80, 81 και 90 του πολυνομοσχεδίου.
  1. Διαμαρτύρεται και εκφράζει την αγανάκτηση του για τη στοχοποίηση, στην προσπάθεια απαξίωσης, την οικονομική συρρίκνωση και τα απανωτά πήγματα στα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά της αυτοδιοίκησης .
  1. Τονίζει ότι οι Δομές της Δημοτικής Αστυνομίας και της φύλαξης σχολείων υπάρχουν και λειτουργούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπενθυμίζει τους χρόνιους αγώνες των Δήμων για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία τους στην Ελλάδα.
  1. Επισημαίνει ότι η κατάργηση των παραπάνω Δημοτικών Δομών φέρνει, με βεβαιότητα, αναρχία στο κυκλοφοριακό, έξαρση του παραεμπορίου, κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, έλλειψη προστασίας των δημοτικών χώρων, βανδαλισμούς στα σχολεία, αδυναμία στοιχειώδους προστασίας των μαθητών αλλά και πολλά άλλα.
  1. Ζητεί από την Κυβέρνηση

α) Την ανάκληση της απόφασης και τη μη ψήφιση από τη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την κατάργηση των θεσμών της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων αλλά και άλλες δυσμενείς διατάξεις που υποβαθμίζουν την Αυτοδιοίκηση.

β) Το σταμάτημα των πρωτοφανών επιθέσεων κατά της Αυτοδιοίκησης, επιλέγοντας το διάλογο, τη συνεννόηση, τον προγραμματισμό και την ενημέρωση.

  1. Τονίζει ότι η αυτοδιοίκηση ποτέ δεν αρνήθηκε την αξιολόγηση των δομών των Δήμων ή την κινητικότητα υπαλλήλων με κατεύθυνση την ενίσχυση σε προσωπικό, ιδιαίτερα των Περιφερειακών Δήμων. Αρνείται, όμως την έλλειψη κάθε προγραμματισμού και κυρίως πρόνοιας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των Δημοτικών Υπαλλήλων και των οικογενειών τους, γι΄ αυτό και στέκεται δίπλα τους στον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία.
  1. Συμφωνεί και στηρίζει τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και επιπλέον προσθέτει

α) Τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στους Δήμους και αποδέχεται την οικονομική συμβολή του συνόλου των εργαζομένων σε αυτούς.

β) Την αναστολή λειτουργίας των Δήμων με απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ μέχρι τις 16-7-2013.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

 

Παναγιώτης Νίκας

Δήμαρχος Καλαμάτας