Δίχως προβλήματα η επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια Δήμου Καλαμάτας

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 20:12

Δίχως να αντιμετωπιστούν προβλήματα, κύλησε η πρώτη ημέρα της επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στη διά ζώσης διδασκαλία, στα Γυμνάσια του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021.

Είχε προηγηθεί η απαραίτητη προετοιμασία, υπό το συντονισμό της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, ώστε σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, οι σχολικές μονάδες να ήταν έτοιμες για να υποδεχθούν εκ νέου μαθητές και εκπαιδευτικούς.Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ώστε άμεσα να δίνονται λύσεις σε ζητήματα καθημερινής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας τις ημέρες αυτές θα διανείμει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων, 5.200 υφασμάτινες μάσκες για την προστασία από τον Covid-19, υλικό που προέρχεται από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Ως Δήμος συνεργαζόμαστε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας προκειμένου τα σχολεία μας να λειτουργούν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Είναι σημαντικό τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά, καθώς η δια ζώσης εκπαιδευτική διδασκαλία είναι αναντικατάστατη».