Διεθνές Συνέδριο «Οι Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: Η περίπτωση της Σπάρτης» – Παρουσίαση καθηγητών

Το Ινστιτούτο Σπάρτης έχει τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσει τη δεκαμελή Επιστημονική Επιτροπή του διήμερου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Οι Διεθνείς Σχέσεις στην Αρχαιότητα: Η περίπτωση της Σπάρτης» που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο (17-18/10) στη Σπάρτη.

HΔρBrookeHolmesείναι Καθηγήτρια Ιστορίας και Φιλολογίας του PrincetonUniversity, με εξειδίκευση στην Κλασική Αρχαιότητα και ούσα μία εκ των επιστημόνων των Κλασικών Σπουδών με τη μεγαλύτερη επίδραση διεθνώς. Έχει διατελέσει Διευθύντρια αρκετών ακαδημαϊκών τμημάτων, ενώ έως προ ολίγων ημερώνυπήρξε Διευθύντρια του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του PrincetonUniversity. Πλέον έχει προαχθεί σε Διευθύντρια της Σχολής Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του PrincetonUniversity.



Ο Δρ Κωνσταντίνος Κολιόπουλοςείναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.Από το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999 διδάσκει Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές σε μια σειρά Σχολών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβανομένης της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Ο ΔρΚολιόπουλος, μεταξύ άλλων, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Υψηλή Στρατηγική της Αρχαίας Σπάρτης, 750-192 π.Χ.», που αποτέλεσε το έναυσμα για τη διοργάνωση του Συνεδρίου μας.

ΗΔρ KathrynMorganείναι Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών, τέως Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια,ΛοςΆντζελες (UCLA)και νυν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών που ίδρυσε και χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (StavrosNiarchosFoundationCenter for the Study of Hellenic Culture).

Ο Δρ JonHendersonείναι Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Αρχαιολογίας και στο Τμήμα Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών τουΠανεπιστημίου του Nottingham. Το ακαδημαϊκό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην Ενάλια Αρχαιολογία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σύμφωνα με τους στόχους της «Ατζέντας 2030» των Ηνωμένων Εθνών.

Η Δρ RitaSassuείναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Τμήματος Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης. Έχει επιτελέσει κατά το παρελθόν Υπεύθυνη Αρχαιολογικών Ανασκαφών σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ σήμερα είναι η Υπεύθυνη των ανασκαφών που διενεργούνται από την Ιταλική Αρχαιολογική Υπηρεσία στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας στην Κρήτη.

ΟΔρDavidPhillipsείναιΚαθηγητήςΙστορίας στοΚέντρο Ελληνικού Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ΛοςΆντζελες (UCLA). Ο Δρ Phillipsείναιγνωστός φιλέλληνας, έχοντας αναδείξει μέσω της πολύχρονης και διεθνώς αναγνωρισμένης ακαδημαϊκής του πορείας σημαντικές πτυχές της νομικής ιστορίας του πολιτισμού της πατρίδας μας.

Ο Δρ Παναγιώτης Ήφαιστος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο Δρ Ήφαιστος έχει συγγράψει πληθώρα επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, ενώ διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς επί τέσσερα συναπτά έτη (2012-2016).

Ο  Δρ  Αθανάσιος  Πλατιάς  είναι  Καθηγητής  Στρατηγικής  στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.Κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις συμβούλου σε διάφορα Υπουργεία. Έχει διατελέσεις, επίσης, Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2008-2013)και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (2008-2020).

O Δρ Χαράλαμπος Παπασωτηρίου είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδώντου Παντείου Πανεπιστημίου. Ο Δρ Παπασωτηρίου είναι Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, ενώ συμμετέχει ως μέλος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο Δρ Σταύρος Βλίζος είναι Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο ΔρΒλίζοςαπό το 2005 διευθύνει τις ανασκαφικές εργασίες στο Σπαρτιατικό ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος Αμυκλών. Είναι αντεπιστέλλον μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, καθώς και συνιδρυτής της επιστημονικής επιτροπής του «Ρωμαϊκού Σεμιναρίου» στην Αθήνα.

Η συμμετοχή καθηγητών και καθηγητριών με τόσο μακρά και σημαντική πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του επικείμενου Συνεδρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Σπάρτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πιστεύουμε βαθιά ότι το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει σταθμό για την πόλη μας και αιτία δημιουργικών εξελίξεων με εξωστρεφή χαρακτήρα για τη Σπάρτη.

Προηγούμενο άρθροΤρία άτομα επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού από δημόσιες δομές υγείας