Διεύρυνση των ωφελούμενων στο πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 10:35

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί την διεύρυνση των ωφελούμενων στο πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Το πρόγραμμα αφορά 3.400 ανέργους, πρώην εργαζόμενους σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.Συγκεκριμένα, ωφελούμενοι είναι πλέον όλοι οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα, οι οποίοι είχαν απασχοληθεί από 1/1/2019 και μετά, σε επιχειρήσεις των ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και του δήμου Μεγαλόπολης, κατόπιν δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Το πρόγραμμα, συνολικού π/ϋ 48 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών, κυμαίνεται μεταξύ 75-100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται μεταξύ 700-933 ευρώ μηνιαία και 8.397-16.794 ευρώ συνολικά, ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου και του κλάδου της επιχείρησης που εργαζόταν.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας. Για τη δημόσια πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση http://www.oaed.gr/anoikta-programmata/.

Την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ μπορείτε να δείτε εδώ