Διήμερη εκδρομή στην Τήνο από την Arcadian Tours

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019 17:45

Από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Arcadian Tours της ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί Διήμερη εκδρομή για την Τήνο στις 13 και 14 Ιουλίου 2019.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα: Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στην Τρίπολη στις 4:30 το πρωί θα γίνει η αναχώρηση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη για την Ραφήνα για να ξεκινήσουμε με το καράβι για την Μούσα του Αιγαίου, την Τήνο. Μόλις φτάσουμε στο νησί θα πάμε στο ξενοδοχείο για την παραλαβή των δωματίων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το προσκύνημά μας στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, το σημαντικότερο Ορθόδοξο Προσκύνημα στην Ελλάδα και ένα από τα γνωστότερα σε ολόκληρο τον κόσμο.Μετά το προσκύνημά μας αναχωρούμε για τον Πάνορμο, ένα μοναδικής ομορφιάς ψαροχώρι στα βόρεια του νησιού και ένα φυσικό γραφικό λιμανάκι με ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ ή φαγητό. Ο Πάνορμος αποτελεί το επίνειο του Πύργου και έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Τήνο.

Στην επιστροφή θα κάνουμε στάση στα Υστέρνια, το χωριό των Ανέμων που αγναντεύει όλο το Αιγαίο. Πρόκειται για ένα χωριό που βρίσκεται στο πιο άγριο και το πιο όμορφο κομμάτι του νησιού. Χτισμένο αμφιθεατρικά δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα της πανοραμικής θέας στο Αιγαίο Πέλαγος και την γειτονική Σύρο.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο.

Το Πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου 2019 θα αναχωρήσουμε μετά το πρωινό για την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου – το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (προαιρετικά). Το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Κυρίας των Αγγέλων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια του Ελλαδικού χώρου. Στο ανακαινισμένο Ηγουμενείο της Μονής φυλάσσονται μεταξύ άλλων λείψανα Αγίων, η επάργυρη εικόνα της Παναγίας από το καράβι του Κωνσταντίνου Κανάρη και ένα ασημένιο Ευαγγέλιο, δώρο της Βασίλισσας Όλγας.
Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για τον Βώλακα. Ένα χωριό χτισμένο πάνω σε ένα μύθο ή σε ένα περίεργο φυσικό φαινόμενο, που όταν πλησιάζεις την περιοχή δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς πώς τόσο μεγάλοι στρογγυλοί βράχοι είναι διάσπαρτοι σε τόσο μεγάλη έκταση. Εκεί θα καθίσουμε για καφέ ή φαγητό και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο λιμάνι της Τήνου για να αναχωρήσουμε για την Ραφήνα και μετά να επιστρέψουμε στην Τρίπολη.

Η τιμή συμμετοχής είναι: 85 € με προκαταβολή για κρατήσεις θέσεων τα 40 € και περιλαμβάνει:
1. Την μετακίνηση με το λεωφορείο Τρίπολη – Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα – Τρίπολη
2. Τα εισιτήρια του καραβιού Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα
3. Το κλιματιζόμενο ξενοδοχείο με πρωινό

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε στα Τηλ.: 2710-223 614 / 2710 -230 140 & 6988 010000 και στην ιστοσελίδα μας www.arcadiantours.gr