Διημερίδα για τον τουρισμό…

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012 16:50

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

 Ξεκίνησαν οι εργασίες της διημερίδας τουρισμού «ARGO II Black Sea Tourism Forum & Workshop» οι οποίες πραγματοποιούνται στο Ναύπλιο στις 3 και 4 Μαΐου 2012. Η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και το Επιμελητήριο Αργολίδας. 

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, η επαγγελματική δικτύωση των εκπροσώπων του τοπικού τουριστικού τομέα με νέες τουριστικές αγορές και η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού με την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμούς. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο Ναύπλιο είπε:

«Όσοι βρισκόμαστε σήμερα σ΄ αυτή την αίθουσα, γνωρίζουμε καλά ότι το Ναύπλιο, η Αργολίδα και η Πελοπόννησος γενικότερα  αποτελούν έναν σταθερό τουριστικό προορισμό, ο οποίος όμως μπορεί να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί ουσιαστικά, αν  αναδείξουμε  τον φυσικό πλούτος τους και βελτιώσουμε την εικόνα και τις υπηρεσίες που αφορούν στο πολιτιστικό απόθεμα. Ο πολιτισμός και ο τουρισμός αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα, στα οποία μπορεί να βασιστεί η μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Στόχος μας είναι, να συμβάλλουμε ουσιαστικά, στην απαραίτητη αλλαγή, στο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας, της περιφέρειας του Δήμου, κάτι που αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την υπέρβαση της σημερινής δύσκολης συγκυρίας, μιας κρίσης που δεν είναι μόνον οικονομική, είναι και πολιτιστική και βαθιά αξιακή.

Καθώς προχωρούμε μπροστά, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος, προς νέες αγορές, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα  διευρύνουν τις πηγές ζήτησης για τα τουριστικά προϊόντα μας.

Το Ναύπλιο, η Ασίνη, το Τολό, η Τίρυνθα, η Μιδέα  μπορούν και θα  παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια αυτή».