Διημερίδα της Ένωσης Βατικιωτών Επιστημόνων στη Νεάπολη

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017 20:51

Εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Βατικιωτών Επιστημόνων (ΕΒΑΕ) την Πέμπτη 17 & Παρασκευή 18/8 στη Νεάπολη, στο Ξενοδοχείο LIMIRA MARE.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:1η ημέρα: Πέμπτη 17/8  

Προσέλευση επισήμων και χαιρετισμοί

19.30-20.00

– Παρουσίαση του έργου του Συγγραφέα Γεώργιου Β Δερτιλή, ,Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας του  Πανεπιστημίου Αθηνών και της École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι «Από τη Νεάπολη σε τρεις ηπείρους: ιστορία μιας οικογένειας, 1775-2014»Θα προλογίσει ο Γιώργιος  Ν. Δερμάτης, Δρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου της LouvainlaNeuve του Βελγίου.

20.00-20.30

– Αφιέρωμα στο έργο του Ποιητή Γιώργου Παπούλια

Εισηγήτρια: Ελένη Σταθάκη, Φιλόλογος, Καθηγήτρια του Γυμνασίου Νεάπολης

– Απαγγελία ποιημάτων του Γιώργου Παπούλια από τον Παναγιώτη Τσέγκα

– Συζήτηση

2η ημέρα: Παρασκευή 18/8

19.30-19.55

– Εισηγητής: Ιωάννης Πανούσης,Καθηγητής Εγκληματολογίας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Πανεπιστήμιο και Παιδεία,οι προκλήσεις των καιρών». Προλογίζει το μέλος της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΒΑΕ,Δικηγόρος,Πολυχρόνης Περιβολάρης

20.00-20.20

– Εισηγητής: Μιχάλης Μπαχτής ,Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA), με θέμα «Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων του CERN,ένα παράθυρο στις πρώτες στιγμές του Σύμπαντος». Προλογίζει το μέλος  της ΕΒΑΕ και πρώην Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων (ΟΒΣΛΑ), Γιώργος Αναστασάκης.

20.25-20.50

– Αφιέρωμα στην Ναυτική παράδοση των Βατίκων

Εισηγητής: Παναγιώτης Σταθάκης, Αξιωματικός ΕΝ, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, με θέμα «Η Ιστορία στην αλιεία των Βατικιωτών με παραγάδια στην Βόρειο Αφρική». Προλογίζει το Μέλος της Προσωρινής Διοίκησης,Διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μιλένα Νικολοπούλου.

– Συζήτηση

– Αυλαία της εκδήλωσης με τραγούδια από την Μαρία Λιβανού, την οποία συνοδεύει το μέλος της ΕΒΑΕ,  Άγγελος Χαραμής

Με εκτίμηση

Η οργανωτική Επιτροπή