Δικαιώθηκαν…και τώρα περιμένουν να εργαστούν! (ήχος)

Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 13:40

Θετική ήταν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 25/10/2018 (υπόθεση C-260/17) για τους 33 επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ειδικότητας του τομέα καθαριότητας-εργάτες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ακυρώνοντας στην ουσία τη δικαστική απόφαση που δικαίωνε τον εργολάβο του Νοσοκομείου (οι θέσεις είχαν προκηρυχτεί το Δεκέμβριο του 2016).

Να θυμίσουμε ότι, παρά το γεγονός ότι τα εν λόγω 33 άτομα είχαν επιτύχει στο διαγωνισμό και είχαν κληθεί από το Νοσοκομείο (20-2-2017) να υπογράψουν τις συμβάσεις τους, ενημερώθηκαν ότι είχε κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον εργολάβο, ο οποίος είχε ζητήσει να συνεχίσει την παροχή των υπηρεσιών του στο Νοσοκομείο, άρα να μην προχωρήσουν οι προσλήψεις και μάλιστα είχε βγει προσωρινή διαταγή εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στις 4 Απριλίου 2017. Η υπόθεση τότε είχε αναβληθεί και εκδικάστηκε στις 9-5-2017 (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τώρα, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, την οποία οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ανέμεναν όλους αυτούς τους μήνες με ιδιαίτερη αγωνία, τους δικαιώνει και αναφέρει ότι μπορούν να εργαστούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλέον ευελπιστούν ότι το ίδιο θετική θα είναι και η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 12:30 μ.μ., ώστε να ξεκινήσουν να εργάζονται, καθώς όπως μας εκμυστηρεύτηκαν, όλο αυτό το διάστημα η πλειοψηφία τους βρισκόταν σε μια συνεχή αβεβαιότητα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς εργασία, σε άσχημη οικονομική κατάσταση και με τεράστια ψυχολογική φθορά.

«Ποτέ δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε τις θέσεις μας. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι σαν μία γροθιά», λένε στο μικρόφωνο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, δύο από τις επιτυχούσες του διαγωνισμού, η Ντίνα Πινού και η Αγγελική Καρύδη.

Ακούστε αναλυτικά τί δήλωσαν: