Δήλωση για τους ομοφυλόφυλους οδηγεί τον Μητροπολίτη κ.Αλέξανδρο στα δικαστήρια

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016 08:42

Μία δήλωση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δεκέμβριο του 2015, του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου για τους ομοφυλόφιλους τον φέρνει στα Δικαστήρια και στο γραφείο του ανακριτή.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης, σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανέφερε και στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5, πήρε προθεσμία να απολογηθεί, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, μετά την κλήση σε ανάκριση που είχε την εβδομάδα που μας πέρασε. Ενώ τη Δευτέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.Πώς έχει η υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μία δήλωση που έγινε για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα εκτός από  ετερόφυλα ζευγάρια και οι αναφορές του Σεβασμιοτάτου στους ομοφυλόφιλους με συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.

Ο Μητροπολίτης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, τότε, πως λυπάται αυτούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ θα μπορούσαν να διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους με άλλο τρόπο, λέγοντας πως η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως και συμπλήρωσε πως ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται.

«Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης και είχε χαρακτηρίσει τους ανθρώπους αυτούς «άρρωστους», που έχουν πάθος, και θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τους.

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Εκκλησία έχει τέτοια άτομα στους κόλπους της, είχε πει πως ότι δεν ξέρει, αλλά, αν υπάρχουν, πρέπει να τους απομακρύνουν και πως η Εκκλησία έχει τους δικούς της τρόπους αυτοκάθαρσης και δεν τους διατυμπανίζει.

Δείτε την δήλωση που είχε κάνει ο Μητροπολίτης το Δεκέμβριο του 2015 στο βίντεο.

Ε.Τ.