Δήλωση Β. Γούργαρη «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα απορρίμματα

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013 05:46

Σε γραπτή δήλωσή του με τίτλο: ΒΑΡΥ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ο ειδικός αγορητής του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Βαγγέλης Γούργαρης, αναφέρει τα εξής:«Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του ΠΕ.ΣΥ, που με τις ψήφους της ΝΔ  και του ΠΑΣΟΚ συναίνεσαν στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα και ψήφισαν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον ιδιώτη καπιταλιστή, όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τις οδυνηρές συνέπειες στην υγεία και στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων στη Πελοπόννησο, δεν το καταφέρνουν γιατί η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.
61 Ευρώ ο τόνος  χωρίς ΦΠΑ. Αλήθεια αυτόν δεν θα τον πληρώσουν οι κάτοικοι; Ποιος θα τον πληρώσει; Τα μεταφορικά στην πόρτα του ιδιώτη καπιταλιστή, τα μεταφορικά για τη διάθεση του υπολείμματος της διαχείρισης στο εργοστάσιο, τα έξοδα αποκομιδής από το Δήμο, τα πρόστιμα απόκλισης από την προβλεπόμενη ποιότητα και ποσότητα, το ΦΠΑ σε όλα αυτά. Τότε μιλάμε ότι το σκουπίδι θα κοστίζει  χρυσάφι , και όχι παντεσπάνι  για τα λαϊκά στρώματα.
Μια άλλη παράμετρος είναι ότι, οι Δήμοι, οι κάτοικοι θα επιβαρύνονται έτσι και αλλιώς με υπέρογκες ποσότητες απορριμμάτων άσχετα αν τις παράγουν ή όχι και τις διαθέτουν, για να έχει εγγυημένη κερδοφορία ο καπιταλιστής.
Να το θυμηθείτε τα ποσά που θα χρεωθεί ο κάθε Δήμος από την αντίστοιχη ποσότητα απορριμμάτων, θα τα παρακρατούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς  Πόρους, από τις όποιες κουτσουρεμένες έτσι και αλλιώς κρατικές επιχορηγήσεις.
Άρα, ποσότητες απορριμμάτων –ποιότητα απορριμμάτων– χωροθέτηση εγκαταστάσεων – μορφή διαχείρισης που δεν αποκλείει την καύση, είναι οι ορατοί παράγοντες που συγκροτούν το κόστος επιβάρυνσης του λαού και διασφαλίζουν  την εγγυημένη κερδοφορία του καπιταλιστή, είναι τα ζητήματα που όσο και αν προσπαθήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αποκρύψουν, δεν θα τα καταφέρουν, αυτοαποκαλύπτονται.
Είναι πρόκληση, για 10 μήνες, 60 στελέχη από 5 καπιταλιστικούς ομίλους να συζητάνε για να διαμορφώσουν τα τεύχη δημοπράτησης και τη σύμβαση σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και κανένα μέλος του ΠΕ.ΣΥ. εκτός από την κα. Νικολάκου και τον κ. Τατούλη, κανένας Δήμαρχος από όλη την Πελοπόννησο να μην γνωρίζει τίποτα.
Είναι πρόκληση ο ηγεμόνας κ. Τατούλης να απαξιεί να παραβρεθεί στη συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ, όπου εναγωνίως οι Δήμαρχοι, που στηρίζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ζητούσαν πληροφόρηση.
Είναι συνένοχες οι Δημοτικές πλειοψηφίες στην Πελοπόννησο που συμφωνούν με τον Περιφερειακό σχεδιασμό και την παράδοση μέσω ΣΔΙΤ των απορριμμάτων στους ιδιώτες, που σιωπούν ανέχονται τέτοιες πολιτικές και πρακτικές, μόνο και μόνο για να πάρουν κανένα έργο, να διαφημίσουν στην προεκλογική τους εκστρατεία.
Είναι ανάγκη τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα.
Σε περίοδο κρίσης διαμορφώνονται οι υποδομές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δίνονται έργα εκατομμυρίων ευρώ σε καπιταλιστές με εγγυημένη κερδοφορία για αυτούς και ληστρική φορολογία για το λαό.
Μονόδρομος για τα λαϊκά στρώματα είναι να εγκαταλείψουν μαζικά τα κόμματα της πλουτοκρατίας, να γυρίσουν την πλάτη στα στηρίγματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους, να παλέψουν σε συμπόρευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση».